Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

A bor lovagja a gasztronómia nemzetközi lovagja lett!

2018. november 09. 08:14 - Silye Sándor

A hajós-bajai termelő az első magyar borász, aki bekerült a gasztronómiai lovagrend tagjai közé. Az illusztris tagokból álló társaság névadója a francia konyhaművészet talán legnagyobb alakja, Koch Csaba elismerése pedig azt is jelzi, hogy hajós-bajai és villányi borai a csúcsminőségű gasztronómiában is megállják a helyüket.

koch-csaba.jpg

Az 1954-ben alapított Auguste Escoffier Tanítványai Lovagrendnek világszerte több mint 30 ezer tagja van. Piros szalaggal ismerik el a szakácsokat (mint például Bíró Lajost), kék szalaggal pedig a gasztronómiához más módon kapcsolódó szakembereket. Csabát a zöld színű szalaggal tüntették ki, amivel a csúcshelyek csúcsbeszállítóit szokták elismerni.

Az Auguste Escoffier Tanítványai Lovagrend tagságával természetesen együtt jár annak felelőssége is, hogy a lovagok legjobb tudásuk szerint építsék tovább a minőségi gasztronómiát Magyarországon.

Forrás: Gusto

Koch Csaba megérdemelten lett lovaggá. Egyrészt a nagyszerű borai miatt, amelyet bármikor szívesen fogyaszthat bárki, akinek a minőség, és nem a mennyiség a fontos. És Csaba életszemlélete is igen figyelemre méltó. Legyen elég itt és most egyetlen mondat tőle, amiben minden benne van, véleményem szerint:

„A természetnél az ember soha nem lehet okosabb”…!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr7414361481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása