Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Szuper 12, avagy a magyar bor ünnepe!

2019. január 29. 10:22 - Silye Sándor

dijatado1.jpg

Díjazottak és díjátadók: Tóth Katalin (jobbra), Kovács Pál. Luka Enikő, dr. Kosárka József és a  műsorvezető, kezében a második serleg, a Debreceni Borozó különdíja Tóth Katalinnak, az átadás előtt

Ismét Debrecen, a Déry Múzeum díszterme volt a hely, ahol átadták a 2018. évi Szuper 12 Magyar Bor Nagydíjat, mégpedig a Magyar Borszakírók Köre által odaítélt legjobb fehér és vörös bornak. Az már tudott, hogy a fehér borok mezőnyében az egri Tóth Ferenc pincészet Egri Leányka superior, a vörös borok között a soproni Luka Enikő Kékfrankos nedűje volt az első az egyenlők között. A 2x12 szuper borász közül ott volt Debrecenben a Balla Géza Pincészet (Arad), a Bock Pince (Villány), a Dobosi Pincészet (Szentantalfa), az Eszterbauer Pincészet (Szekszárd), a Gallay Kézműves Pince (Nyékládháza), a Gere Attila Pincészet, a Holdvölgy (Mád), János von Beöthy (Csobánc-hegy), a Káli Kövek Pincészet (Szentbékkála), a Kovács Nimród Winery (Eger), Luka Enikő (Fertőrákos), a Mészáros Borház (Szekszárd), a Schieber Pincészet (Szekszárd), a St. Andrea Pincészet (Eger), a Stumpf Pincészet (Eger), a Szászi Birtok (Szent György-hegy), a Thummerer Pincészet (Noszvaj), a Tornai Pincészet (Nagy-Somló), a Tóth Ferenc Pincészet (Eger). Szép lista…!

És a terem már kora délutánra megtelt. Az előtérben finom falatok, de ide került benti hely híján a Bock és Gere pincészet asztala, bent pedig zaj, beszélgetés, pohárcsilingelés, koccintás, dicsérő csettintések sora. Ez sem vonta el a figyelmet a kiváló borokra való koncentrálástól, az átélt kóstolástól, a borok illatának, zamatának meghitt megismerésétől. Aztán következtek az ünnepélyes pillanatok, Kovács Pál, a rendezvény házigazdája köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Kosárka József, a Magyar Borszakírók Köre elnöke méltatta a borokat, és átadta az okleveleket, illetve a díszes serleget a győzteseknek.  Sőt, Tóth Katalinnak, a Tóth Ferenc Pincészet operatív vezetőjének, Feri bácsi lányának mindjárt kettőt is, mert a Debreceni Borozó különdíját is ők kapták. Utána kezdetét vette a nagyszabású és iramú kóstolás, direkt jöttek az emberek a direkt becélzott asztalokhoz, volt hát dolga minden jelen lévő borásznak. De persze a kínálók is meglátogatták a kollégákat, ők is kóstoltak, ízlelték a másik tudását, remekműveit.

Nagyszerű este, a magyar bor igazi ünnepe volt ez. Köszönet érte a borászoknak, hogy kiváló termékeikkel minden évben lehetőséget adnak a szakíróknak arra, hogy nehéz döntést „szüljenek”. Köszönet Debrecen városának, a Debreceni Borozónak, Kovács Palinak, Darin Sanyinak a kiválóan szervezett szíveslátásért!

Folyt. köv.!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr8614595672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása