A Thummerer borászat egyedi, eltökélt, eredményességük a kitartó céltudatos munkában és a több generáció együttes sikerében rejlik. A nemrég, 78 éves korában elhunyt Thummerer Vilmos által létrehozott, naggyá tett családi vállalkozás 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel az Egri Borvidéken.
A Thummerer borászat egyedi, eltökélt, eredményességük a kitartó céltudatos munkában és a több generáció együttes sikerében rejlik. A nemrég, 78 éves korában elhunyt Thummerer Vilmos által létrehozott, naggyá tett családi vállalkozás 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel az Egri Borvidéken.
A borászat központja Egertől 12 km-re, Noszvajon található, de vannak területeik Egerben, Noszvajon, Szomolyán, Novajon. Az 500 ezret is meghaladó palackmennyiségük 80 százaléka vörös, 20 százaléka fehérbor, de a fogyasztói igényeket figyelembe véve ezt az arányt 75-25 százalékra módosította a csapat, Lamport József főborász vezetésével.
Amikor megérkeztünk Noszvajra, a pince előtt már ott várt Thummerer Tamás és felesége, Thummerer Éva, valamint az unoka, Pulay Polett. Pillantok alatt a kezünkbe került az ízletes pezsgő, majd autókba szálltunk, és következett a dűlőtúra. Mikor megálltunk, Thummerer Tamás megmutatta a területeket, megtudhattuk, hol találhatók fehér és hol kékszőlők. Elmondták: készülnek a klímaváltozás okozta kihívásokra, egyrészt igyekeznek javítani a talaj vízháztartását, illetve lesznek a várható változásokat jobban tűrő szőlőfajtáik is.
A család egyik tagja, Pulay Polett Thummerer Vilmos unokája. Vele beszélgettünk a nagypapáról, a borokról, a hagyományokról, a mindennapokról.
Hallgasság(to)k hát, de előtte kattintsanak, kattintsatok rá erre a sorra.