Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Világbajnok borválogatás a Thummerer Pincészettől

2024. szeptember 22. 11:59 - Silye Sándor

tummerer1.jpgKülönleges borválogatással ünnepli 40 éves fennállását a Thummerer Pincészet. Az exkluzív csomag a pincészet csúcsboraiból, egy világbajnoki aranyérmes, két nemzetközi aranyérmes és egy ezüstérmes tételből áll.

- Perfekcionista pincészet vagyunk. A makulátlan minőség iránti elkötelezettséget nagyapám,Thummerer Vilmos, a pincészet alapítója, valamint a német ősök hagyták ránk. Ez a szigorú munkaetika már negyven éve, három generáción keresztül a családi pincészetünk védjegye, és ennek eredményeként több száz arany-, ezüst- és bronzérmet nyertünk, számos díjat és kitüntetést kaptunk, köztük a legnagyobb elismerést jelentő két világbajnoki aranyérmet” – mondta Pulay Polett, a Thummerer Pincészet gazdasági ügyvezetője.

A világbajnoki válogatásban szereplő tételek: egy világbajnoki arannyal elismert, etalon értékű Chardonnay, egy emblematikus, nemzetközi aranyérmes vörös házasítás, a Vili Papa Cuvée, továbbá két Bordeaux-stílusú vörösbor, egy Egri Cabernet Sauvignon Superior és Egri Cabernet Franc Superior szerepelnek. Előbbi aranyat, utóbbi ezüstérmet nyert az egyik legrangosabb nemzetközi borversenyen. A kollekció tételeit Kovács Antal örökös magyar bajnok sommelier mutatja be. Thummerer Világbajnoki Borválogatás

thummerer_1.jpgThummerer Egri Chardonnay Batonnage

A tétel aranyérmet szerzett a Chardonnay du Monde világversenyén 2021-ben (1). Közepes intenzitású, aranysárga megjelenés. Illatát trópusi gyümölcsök és lédús szőlő jellemzik, elegáns tölgyes tónusokkal, valamint batonnage-fűszerekkel. Kóstolva száraz, harmonikus savérzet, sűrű szövésű, krémes felszínű test, finoman melegítő alkoholérzet, összetett, aszalt gyümölcsös ízaromák, s szinte végtelen hosszúságú utóíz jellemzik. Igazi nagy kaliberű fehérbor, amely egyben a szőlőfajta hazai tételeinek legkiemelkedőbb darabja. 13-14 °C-on fogyasztva, krémes mártással kínált hal- és fehér húsú szárnyas ételekhez, gombás tésztákhoz, sertéssültekhez ajánlott kísérőként!

Thummerer Vili Papa Cuvée Superior

A világ legnagyobb és legelismertebb borversenye, a Decanter World Wine Awards 2022-es aranyérmes bora (2). A Vili Papa a pincészet presztízs bora, csakis az arra méltó, legjobb évjáratokban kerül palackba. Bordeaux-i stílusú házasítás Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon és Merlot szőlőfajtákból. Intenzív bíborvörös megjelenés. Illatában fekete bogyós gyümölcsök, csokoládé és felsejlő hordó fűszerek találkoznak. Kóstolva száraz, gömbölyű
savérzet, gazdagon jelentkező bársonyos tannin, finoman melegítő alkohol, fekete bogyósokat idéző ízaromák, és hosszú-hosszú utóíz jellemzi. Kétségtelenül egy nagy formátumú vörösbor, amely komoly érlelési potenciállal rendelkezik. Különösen jól társítható bélszín- és vadételekhez, valamint érlelt kemény sajtokhoz.
 tummerer_csalad.jpgThummerer Egri Cabernet Sauvignon Superior

A Challenge International du Vin a földkerekség egyik, ha nem a legelismertebb borversenyén, 2020-ban aranyérmet nyert bor (3). A legnagyobb hőigényű bordeaux-i szőlőfajta, amely az utóbbi másfél évtized felmelegedésének köszönhetően az elérhető legmagasabb minőségű vörösborok alapjául szolgál Egerben. Mély szín, aromájában fekete bogyós gyümölcsök és finom tölgyfűszerek jelennek meg. Tartalmas test, gazdag, puha
tanninérzet, s szinte véget érni nem akaró utóíz jellemzik. Nemzetközi klasszis cabernet, ami a világ bármely pontján nagyszerűen állja meg a helyét. Marha- és vadételek mellé ajánlom kísérőként, valamint érlelt kemény sajtokhoz.

Thummerer Egri Cabernet Franc Superior

Ugyancsak a 2020-ban rendezett Challenge International du Vin-en ezüstérmet nyert tétel. Nagy formátumú vörösbor. A cabernet franc szőlőfajtáról immáron elmondható, hogy az Egri Borvidéken is igazi otthonra lelt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint ez a világszinten is párját ritkító nemes nedű. Mély tónusú szín, tüzes alkohol, megrendítő erejű test jellemzi. Óriási potenciál lakozik benne. Várhatóan 10–15 év múlva fogja legszebb formáját megmutatni. Érdemes tehát elfektetni belőle. Marha- és vadételek mellé ajánlom kísérőként, valamint érlelt
kemény sajtokhoz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr3818494750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása