Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

IDESÜSS! Agárd, bor, mámor, mosolygás

2019. június 21. 09:11 - Silye Sándor

Június 28, 29. Két nap, ami nemcsak két nap, hanem több annál: ezek lesznek azok a boldog szép NAPOK! Ugyanis ekkor rendezik a II. Agárdi Bor Part című bulit. Lesz ott minden, ami A betűvel kezdődik: a bor, a pálinka, a zene. Mindez nem középiskolás fokon!

64544943_1293756554112175_7187116862021304320_n_2.jpg

                Barátnők, akik tisztelik egymást: Fáncsi Viki (balra) és Babarczi Zsuzsa

Először is ott lesz nekünk három női borász is, Csóbor-Kisari Linda, Babarczi Zsuzsa és Erika Rácz, a Sanzon Tokaj tulajdonosa és borásza.  Az örök nők, azok a csodálatos teremtések megmutatják, hogy a bor nem csupán a férfiak vigadalma, privilégiuma, hanem a gyengébb nem tagjai is erősek e műfajban. A fesztivál nagyon fontos, negyedik hölgye, Fáncsi Viktória (most még) bizonytalan, hogy a borok szempontjából számít-e, hogy az említett bort készítők nők... Szerintem nagyon is! Viki szereti eme remek női borászok kiváló borait, és örül, hogy ebben a szakmában jelen vannak ők, a nők, és komoly sikereket érnek el! Ezzel így vagyunk mi, a finom borokat kedvelő férfiak is!
Természetesen lesznek megyei borászok, így például a móriak! Ne feledjük, nélkülük nem lehet igazi borfesztivál a megyében! Ott lesz a két fiatal tehetség alkotta Brigád, a Geszler Családi Pincészet, a Szabadkai Pincészet.  Az Etyek-Budai borvidéket képviseli a Vabrik Pincészet, ugyaninnen megmutatja magát a Csóbor Pincészet, a Köllő Zsolt Pincészet, Nagy Gábor és társa Kispincészet, a Dancsó Pincészet, a Bella Pince. És ha még mindez nem elég, örömre, mosolygásra adhatnak okot az Agárdi Pálinkafőző országos, mit országos, nemzetközi hírű termékei!

Ja, még nem is szóltunk azokról, akik nem hiányozhatnak egyik Fáncsi rendezvényről sem, és csak a szuperlatívuszokat tudja sorban dobálni róluk felénk a rendező, szervező: a Dominium Pincészet a Mátrából, és a Borbély Családi Pincészet a Balaton mellől.

64667818_1293745037446660_3948343416370233344_o.jpg

Választék az Agárdon, a Bor Part-on kóstolható borokból. Érdemes lesz enni, inni, kóstolni!

Nem lesz érdemes dalra fakadni akármennyire is hatnak a különböző folyékony finomságok, mert 9 nagyszerű formáció váltja egymást a színpadon, és zenél. Néhány név ízelítőül: Bágyi Balázs New Quartet feat. Pocsai Kriszta, a Dobai Trio, Kiss G Group feat. Behán Eszter, a Boka Boogie Band.

Háááát…!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr1114904818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása