Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

IDESÜSS! Sajt és pezsgő minden mennyiségben, kiváló minőségben!

2019. október 08. 14:35 - Silye Sándor

Van, aki szereti és megeszi. Van, aki szereti és megissza. Nosza, kinek, mihez van kedve, kedvére lelhet orcájába valót e hétnek a végén. Aki megeszi, az meg is ihatja, sőt, kisárletezhet is, hogy melyik sajthoz, melyik pezsgő dukál. Szerinte. De egy biztos, ami neki ízlik, és hozzávalónak is találja a másikat, tuti, hogy jó napja lesz.
Mert: 
A sajt és a pezsgő nem mindennapi találkozására október 12-13-án kerül sor Budafokon, az immár 7. alkalommal megrendezésre kerülő Magyar Sajtmustrán a Törley Pezsgőmanufaktúrában.
Szombaton a hazai sajtok legjobbjaival találkozhatnak a kikapcsolódásra vágyók. Szombaton 15 órától Sajt és Pezsgő címmel Domián Emese nemzetközi borakadémikus tart interaktív kóstolót. Este könnyed utcazene és swing teszi kellemessé a gasztronómiai körutat. A Sajtkonyhában pedig egy óriási fondue, valamint érlelt sajtok belsejében megforgatott ételek készülnek. 
sajt.jpg

A sajtvásáron 30 magyar sajtkészítő termékeit lehet megvásárolni. Idén, a Sajtmustrák történetének eddigi legtöbb mintáját nevezték a sajtversenyre, több mint 125 sajt közül kerülnek ki a díjazottak.A rendezvény egyik legkiemelkedőbb eseménye, a sajtverseny, melynek eredményhirdetése szombaton 11 órakor lesz, ahol Nagy István agrárminiszter mond köszöntőt, majd adja át az Országos Sajtverseny díjazottjainak a kitüntetést.

Gyerünk hát, fel, Budaőrsre! 

a-luxus-pezsgo-szimbolumai-1024x677.jpg 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr815209466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása