Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Legyen hát Kárpát-medence bora!

2020. június 04. 20:42 - Silye Sándor

      Geönczeöl Attila, kiváló borász a Felvidékről, jó kolléga a Magyar Borszakírók Köre tagjaként. Trianon apropójából kiváló kezdeményezést indít, mégpedig azt, hogy a határon belül és határon túli magyar borászok készítsenek egy olyan házasítást, ami nem elszakít, hanem összeköt, és készüljön egy közös kiváló bor, a Kárpát-medence bora! E nagyszerű kezdeményezést annak érdekében, hogy minél többen tudjanak róla, és sokan támogassák azt, most változtatás nélkül közreadom!

     Száz éve választják el egykori történelmi borvidékeinket egymástól országhatárok. Az évforduló alkalmából egy közös borban szeretnénk újra egyesíteni a Kárpát-medence szőlőterületeit. Felkérjük ezért a magyar borászokat, csatlakozzanak felhívásunkhoz, és készítsük el közösen összetartozásunk borát.

      Czap Sándor felvidéki bortermelő ötletét teszi magáévá a Külhoni Magyar Borászok Egyesülete ezzel a felhívással, melyet 2020. június 4-én hirdetünk meg. Hisszük, hogy Nagypéntek után a Feltámadás következik, ezért a gyászos békediktátum és az államalapítás szimbolikus dátumait jelöltük ki sarokpontoknak. A Kárpát-medence összes borvidékéről összeállított fehér házasítást ugyanis augusztus 20-án mutatjuk majd be először. A programhoz bármely magyar bortermelő csatlakozhat, csupán annyit kérünk, hogy járuljon hozzá közös borunkhoz 6 palack száraz fehér, 2019-es évjáratú borával, mely jellegzetes Kárpát-medencei szőlőfajtákból készült. A részletes feltételeket, a fogadó állomások országonkénti címét hamarosan közöljük, az érdeklődők addig is az info@borhirado.sk email- címen regisztrálhatnak vagy tehetik fel kérdéseiket. A borból terveink szerint 1100 liter készül, melyet palackozunk, és minden résztvevő borásznak jut belőle egy-egy palackkal. A többi palackot a magyar borvidékek fennmaradását és fejlesztését szolgáló célokra szeretnénk felhasználni, minderről folyamatosan beszámolva. A közös bor arculatának kialakítására hamarosan szintén pályázatot írunk ki, melyre várjuk vállalkozó kedvű grafikusok jelentkezését.

Kárpát-medence, 2020. június 4.

Külhoni Magyar Borászok Egyesülete

Kapcsolat:

Geönczeöl Attila, elnök

Tel: +421 903 506-760 vagy +36 20 555-2760

E-mail: borteszt@gmail.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr315740942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása