Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

A fehérvári Borbárban: hej, bikavér, te testes, tüzes csoda!

2022. április 16. 09:09 - Silye Sándor

petreny.jpgNem sok idő telt el a Holdvölgy vendégsége után, máris újabb remek borászat mutatja meg magát a székesfehérvári Borbárban, a Kossuth utca 3-ban.

Április 20-án, szerdán 19 órakor a PETRÉNY Winery EGER lesz a vendég. Akik testes, tüzes borokkal érkeznek. Előzetesen, kedvcsinálónak annyit, hogy a 2018-as Bikavér alkotásuk az Országház borai közé került!

A borokat és a pincészetet bemutatja: Kis-Varga Roland.

Meggyőződésünk, hogy a jó bor alapja a kiváló minőségű szőlő, amit csakis gondos műveléssel lehet a tőkéről megszerezni. Az érett, kizárólag egészséges szőlőt természetes, hagyományos technológiával, a lehető legtisztább körülmények között erjesztjük. A borok fejlődését tradicionális tölgyfa hordók és a jó klímájú pince - a régió első kóser pincéje - segíti. Szeretnénk, ha minél több fogyasztó megismerje és megkedvelje a a borainkban lévő gyümölcs ízét, és a borvidék talajának, klímájának évszázadok óta őrzött zamatát.“ - szól emígy önvallomásuk

A Petrény család története és az egri borvidék kapcsolata több évszázados múltra tekint vissza. Dokumentumok igazolják, hogy a Petrény család már az 1600-as évek eleje óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel Verpeléten. A bor tisztelete és szeretete, az a különleges kapcsolat, mely meghatározó feltétele a jó bornak, azóta száll apáról fiúra. Ennek az eltéphetetlen köteléknek a mély ismerete és tudása adott hitet és ihletet, hogy boraikat ne csak saját fogyasztásra állítsa elő a Petrény család. Már 2001-ben elkezdődött és azóta is folyamatos, a családi birtok és szőlészet, illetve a borászat és a kapcsolódó gasztronómiai élmény modern, de Petrény tradíciókra épülő és építő fejlesztése.

petreny1.jpg

Az est során kóstolt borsor az alábbi:

Petrény Arany Muskotály Gyöngyöző 2020 félédes fehér, Petrény Tramini 2020 száraz fehér (új), Petrény Astra Egri Csillag Superior 2016 száraz fehér, Petrény Battonage Chardonnay 2017 száraz fehér, Petrény Syrah 2018 száraz vörös (új), Petrény Borgundi Egri Bikavér 2014 száraz vörös, Petrény Big Band Egri Bikavér Superior 2015 száraz vörös, Petrény Padok Egri Bikavér Superior 2011. száraz vörös, + a testes „falatka” ezúttal vörösboros pörkölt lesz. A részvételi díj: 5900 Ft/fő.

Jelentkezés: A részvételt a korlátozott létszám miatt jelentkezési sorrendben tudjuk biztosítani, foglalás visszaigazolása után, kérjük a részvételi díjat kiegyenlíteni vagy a borszaküzletben, vagy a borbárban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr6717809187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása