Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Borbár kóstoló a Dóka pincészettel

2023. október 08. 05:54 - Silye Sándor

doka_jpgcimlap.jpgA Székesfehérvári Borbár (Kossuth u. 3) elkezdte az őszi szezont, nincs megállás, Veress Tiborék folytatják a borbemutatók, a kóstolók sorát. A következő alkalommal a Zalai borvidék sokszínűségével ismerkedhetnek meg azok, akik részt vesznek az esten. Amelyen a Dóka Éva pincészete Zalaszengrótról érkezik a Kossuth utcai Borbárba, a borokat a pincészet borásza, Tarsoly Róbert mutatja be.

Az borest időpontja október 18. szerda, 19 óra, a helyszín a Borbár, Kossuth utca 3.

A Dóka Éva pincészetről: szőlőterületei a Zala-völgyet kísérő csáfordi és aranyodi, valamint a Kis-Balaton közelében elterülő pogányvári dombokon helyezkednek el, összesen 27 hektáron. Csáford, Aranyod, Pogányvár – Zala legjobb dűlői. Dóka Éva és csapata a 2023-as Winelovers top 100-ban 8 érmes borukkal büszkélkedhet!

doka.jpg„Ismertük a tájat, amelyben benne éltünk mi is, a szőlő is. De egyszer csak úgy éreztük, most találkoztunk igazán és mintha mindez nem véletlenül történt volna. Szerencse vagy véletlen? A zalai táj üzenete számunkra, hogy érdemes szeretettel művelni a szőlőt. Borral egy szinte még gyermekkori élményben találkoztam: ’a megcsillanó napsugarak, az újbor semmihez sem fogható, csodálatos illata, kacér ízei és az a pici kis mámor tökéletes egységgé olvadtak össze! Talán még nem tudtam, de ebben a találkozásban a sorsom akkor és ott eldőlt.’ És persze egymással is, mert ezt itt és így, csak mi ketten tudjuk” - mondta Dóka Éva.

Az esten kóstolásra kerülő borok az alábbiak: Muscatello 2022; Rajnai Rizling 2021; Robi a hegyről 2021; Adnám Olaszrizling 2022; Pátria 2022; Nektár 2022; Itt a piros hol a piros 2022; Sató St. Gróth 2021; Hegyke 22; Furmint 2020, és persze az elmaradhatatlan falatkák.

A rendezvény előzetes regisztrációhoz kötött, a visszaigazolás után kérjük a részvételi díjat utalással, vagy személyesen a Borbárban, vagy a Borszaküzletben rendezni szíveskedjenek, a foglalás igy lesz végleges.

doka_jpg1.jpgRészvételi díj: 5900 forint.

Figyelem! Még tart a Gere KOPÁR 2020 új évjárat előjegyzési akció. Ami október 18.-án zárul.

Veress Tibor, Veressbor, 06-20/36-77-747, info@veressbor.hu.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr1718230025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása