Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Öreghegy: jazz és bor találkozása

2024. február 12. 09:02 - Silye Sándor

oreghegy_bor.jpgAz Öreghegyi Művelődési Ház új hagyomány teremtésének szándékával nagy fába vágta a fejszéjét: első ízben rendeztek borkóstolót. Nem is akármilyet: jazz zenével „díszítettet”! Az esten Silye Sándor beszélgetett Fiáth Beáta rendezővel, Borostyán-Kovács Tamara sommelierrel, Vörös Janka jazzénekes zeneszerzővel. A közművelődési intézmény nagyterme a kezdés időpontjára megtelt. A teremben körben asztalok sora, mellettük székek, középen kis asztalok fotelekkel. A színpad előtt borokkal „betakart” asztal, amott zongora. És ahol egy zongora van, az biztos megszólal. Úgy is lett…

oreghegy_bor_jpg1.jpgFiáth Beáta a háziasszony köszöntőjét követően az est sommelier-je, Borostyán Kovács Tamara, vagy ahogy szűkebb pátriájában, Pázmándon ismerik, a Boroslány a borokról elmondta, hogy ezúttal a Velencei-tó és környéke folyékony kincseit ismerhetik meg.

Bevezető borként az Egy bolond hármat csinál bormanufaktúra (Pázmánd)- Torokugró 2022 fehér cuvée (Rajnai Rizling, Zöld Veltelini, Sauvignon Blanc) kóstolhatta meg a nagyérdemű. Ezt követte az agárdi Csóbor pincészet Irsai Olivér 2023, majd jöttek sorban a többiek: Dancsó Pince (Kápolnásnyék) - Gyöngy 2023 Pinot Noir rozé gyöngyözőbor, Nagy Gábor Családi Szőlőbirtok (Pázmánd)- Könnyűvér 2022 (Kékfrankos, Cabernet Sauvignon), ApróKertek Pincészet (Pázmánd)- Budai Vörös 2021 (Kadarka, Csókaszőlő), Szentesi Pince (Nadap)- Velence Cuvée 2018 (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot).

oreghegy_bor_jpg4.jpgTamara mindegyik borról elmondta a jellemzőket, a tudnivalókat, beszélt a paraméterekről, az ízekről, a készítés módjáról. A borok kiöntése és kóstolása közben Vörös Janka, a jazzének művésze, zeneszerző énekelt gyönyörűen dalokat. A míves borokhoz jó volt az éneket hallani, Janka hangja végig szállt a termen, szépségesen bravúros perceket szerezve a jelenlévőknek. Az énekest Horváth János jazz-zongorista, zeneszerző kísérte zongorán.

oreghegy_bor_jpg3.jpgEz volt az első alkalom, várjuk a folytatást! Ez a podcast erről szól, hallgassa, hallgasd hát meg!

Meghallgatáshoz katt erre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr4918324307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása