Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Szent Benedictus Borlovagrend: a továbblépés útján

2023. április 14. 16:07 - Silye Sándor

szt_benedikt.jpgMegtartotta éves közgyűlését a Szent Benedictus Borlovagrend, amelynek a tagságát a velencei, pázmándi, nadapi, sukorói szőlős- és borosgazdák alkotják nagyrészt, hozzájuk csatlakoznak a borlovagrendbe a táj borait kedvelők. A közgyűlésnek és a tisztújításnak a Halász Kastély adott otthont Kápolnásnyéken, köszönhetően a borlovagrend tagja, L. Simon László támogató felajánlásának.

A Mészáros Lajos levezető elnök által irányított közgyűlés előbb meghallgatta Turcsányi Sándorné elnök másfél éves beszámolóját, a gazdálkodásról Dezső Béla kincstárnok beszélt, míg a Felügyelő Bizottság elnöke, Dr. Baranyai Ferenc a borlovagrend működéséről szólt. A beszámolókat a tagság egyhangúan elfogadta. A nagymester másfél éves munkájáról hallhattuk, hogy a pandémia miatt megtorpant a folyamatos működésük, de 2022-ben már sikeresen megrendezték a hagyományos Orbán-napot. Kiemelte a több borrenddel közösen megrendezett sikeres borversenyt, és azt, hogy részt vettek sok, az országban máshol működő borrend rendezvényén. Örömmel jelentette ki, hogy a Szent Benedictus Borlovagrend a megye legrégebbi és a legnagyobb létszámú borrendje. Egy új és egy tiszteletbeli tag felvételéről is döntöttek, az avatásuk május 27-én, a hegyünnepen lesz.

szt_benedikt_jpg_kozep.jpgA beszámolókat követő vita során a gazdálkodás nehézségei voltak a középpontban, illetve felvetették a taglétszám csökkenését és a fiatalok hiányát.

A tisztújítás során az Elnök Nagymester tisztségre két fő kapott jelölést, Turcsányi Sándorné és Csákány András. A közgyűlés résztvevői közül ki emellett, ki amellett korteskedtek. Csákány András a jelöléstől visszalépett, mert a Nagytanács tagjaként kívánja segíteni a Szent Benedictus Borlovagrend működését.

Az Elnök Nagymester a következő öt évben Turcsányi Sándorné, a Kancellár-alelnök Kupi László, Alkancellár és Nagytanácstag Nagy Zsolt, Alelnök Kincstárnok Dezső Béla lesz, tagi küldöttnek és a Nagytanács tagjának Csákány Andrást választották. A Felügyelő Bizottság elnöke továbbra is Dr. Baranyai Ferenc, a tagok pedig Mészáros Lajos és Gergely Gábor.

szt_benedikt_jpg1.jpgAz ezt követő vacsora után a jelenlévők a következő öt év sikereire koccintottak.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr1718095968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása