Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Eger, St. Andrea pincészet a Borbárban!

2023. május 17. 12:55 - Silye Sándor

st_andrea.jpgA székesfehérvári Borbár ismét különös estre várja a Kossuth utca 3-ba a borok kedvelőit. Május 30-án kedden, 19 órától Dr. Lőrincz Györggyel és a St. Andrea Szőlőbirtok Eger kiváló nemes nedűi lesznek a „vendégek”. Bor és Borász élmény!- Ritka találkozás, kihagyhatatlan est vár mindenkit!
Dr. Lőrincz György filozófiája a Szent Andrea Szőlőbirtokot tekintve:

A hagyományokból kiindulva és a kor minőségi elvárási mellett szeretnénk termőhelyeink egyediségét kifejező borokat megtermelni. Kiemelten figyelünk borvidékünk hagyományos fajtáira, mint az olaszrizling, a hárslevelű, a furmint, a kadarka és a kékfrankos. Törekszünk megismerni termőhelyeinket, és évről évre tökéletesíteni szőlőtermelésünket, valamint kifinomítani és a különböző fajtákhoz igazítani a borok megtermelésének lépéseit és igyekszünk megérteni földi küldetésünk lényegét. A Borminőség a szőlőterületen dől el. Szeretnénk a meglévő szőlészeti, borászati ismeretek és a klasszikus módszerek ötvözése révén nagyon eredeti borokat világra segíteni. Biztos vagyok benne, hogy minden „hithű” borász arra vágyik, hogy olyan terméket készítsen egyszer, mely igazán nagy elismertséget eredményez a bor, a birtok és önnön szakmai megítélése szempontjából. Ez éltet, hajt és ösztönöz bennünket. Szeretnénk bebizonyítani, hogy mi is képesek vagyunk igazi alkotásokra, képesek vagyunk felejthetetlen gyönyöröket nyújtó borok készítésére. És ha valaki elér a minőségi szint eme nagyságára, melyet töretlenül, állhatatosan, évtizedeken át képes megtartani, méltán válhat birtoka presztízs birtokká és terméke ikonborrá, mely további lelkes borászok ösztönzője lehet!”
st_andrea_jpg2.jpg
A borsor: Napbor 2022, Örökké 2022, Mária 2020, Áldás Bikavér Superior 2021, Merengő Bikavér Superior 2019, AGAPE Nagy-Eged-hegy Bikavér Grand Superior 2016,
+ a szokott falatkák.

st_andrea_jpg1.jpgRÉSZVÉTELI DÍJ: 9.900 Ft/Fő- Asztalfoglalás szükséges és korlátozott. Jelentkezést a jelentkezési sorrendben áll módunkban elfogadni és helyek függvényében visszaigazolni. Visszaigazolás után, a részvételi díjat utalással vagy készpénzzel lehet rendezni Borszaküzletünkben.
Foglalás: e-mail info@veressbor.hu, telefonon 06-2o0-3677747 vagy 06-22-311-441.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr9518126024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása