Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Recept a Sárosdi Szekszárdi Cabernet Sauvignon-hoz

2016. december 04. 15:13 - Silye Sándor

logo.pngLassan sült (sous-vide)  szarvas bélszín erdei gombás cabernet sauvignon mártással, sütőtökös rétessel.

 A szarvas bélszínt olívaolajban elősütöm, majd leöntöm a vadas páccal (borókás fehér, sárgarépás, babérleveles, fokhagymás egész borsos pác).

cabernet.JPGHűtőben kb. egy hétig pácolom. (Ha közben megéheztél, egyél valami mást.) Egy hét múlva lassan alacsony hőfokon hőkezelem egészben. Barna mártás alapot készítek hagyományos módon, és azt 6-8 órán át, majd erdei gombával és cabernet sauvignonnal készre főzöm a mártást. Ha még maradt türelmed, jöhet a sütőtökpüré. Sütőben megsütöm a tököt, pürésítem, ízesítem sóval, fehér borssal, kihűtöm. Betöltöm vele a rétest sütőbe ropogósra sütöm.

A szarvas bélszínt olívaolajban kérgesítem, és körbe sütöm. Ha kész, a bélszínt 3 cm vastagságú ferde érmékre vágom, majd a tökös rétessel és a cabernet sauvignon-os mártással tálalom, díszítem.

Ez jó mulatság, férfi (de lehet női is) munka volt, jó érvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr2412022079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása