Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Gorgonzolás csirke áfonyás párolt körtével és basmati rizzsel

2017. május 22. 09:12 - Silye Sándor

logo.pngA csirkemellet kifilézem, üreget képzek benne, sóval bedörzsölöm (a mennyiségre vigyázz, mert utólag még lehet sózni, de sót elvonni a már elkészült ételből semmilyen tudományos eljárással nem lehet) kívül és belül, majd megtöltöm Dolce gorgonzola sajttal és néhány szem friss áfonyával. Ezután szárított sonkába göngyölőm. Egy sütőtepsit kibélelek zsírpapírral, megkenem vajjal majd 150 Celsius hőmérsékletű sütőben lassú tűzön kb. 60 percig sütöm zsírpapírral lefedve.

A körtét meghámozom, és tokaji hárslevelűben megpárolom (közben vigyázz, hogy maradjon annyi az üvegben, amennyi a pároláshoz kell...), adok hozzá néhány szem szegfűborsot, fahéjat friss citrom kicsavart levét. Ha a körte megfőtt, elvágom a felénél, a maghéjat eltávolítom, beleteszek néhány szem áfonyát, és mézet csurgatok, rá majd beteszem a sütőbe a csirke mellé.molnar_borhaz_receopthez.jpg

A basmati rizst az alábbi módon párold(ja):

A csirke kifolyt levét (töltelékben lévő gorgonzola+áfonya+ méz) serpenyőbe teszem, póréhagymát adok hozzá, lepirítom, sózom, borsozom, jöhet rá a tejszín, és a Molnár borház Paulus rozé frizzantéja, majd beforralom.

Jó. A frizzante. És a csirke is.

Ha mindennel elkészült, tálald(ja) az ételt a képen látható módon.

molnar_borhaz_etel.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr5412531341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása