Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Ár, érték arány: aranyat leltem, nem ereszt…

2018. december 20. 14:52 - Silye Sándor

Karácsony közeledvén mondhatnánk, dalolhatnánk, hogy Pennyből az angyal lejött hozzátok, hozzánk, hozzájuk, és meglepetés bort hozott, adott. Ez pedig nem más, mint a Felső-Magyarországról származó Blanc Cuvée. Amelyet a Schweitzer tanya számára ezúttal is – mint a korábban ismertetett Chardonnay esetében – Bonyhádon palackoztak.

blanc.jpg

Blanc Cuvée, tehát többfajta Sauvignon Blanc borból házasították. Félszáraz, tehát a gyomorsav érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják, nem kell szódabikarbónával fokozniuk az íz hatást… Kellemes illat lengi be az ember szaglóérzékét, az illatolás után jókedvvel forgathatjuk a kortyot a szánkban, mert jó érzést kelt ott bent, ízlelő bimbóinkat simogatva. Telt, friss, ízes, gyümölcsös.

Nyílván nem nagy bor, nem prémium termék, de kiváló. A kassza ezer forint, vagy afölött csenget a Blanc termékek esetében, de a most ajánlott bor ára alig kúszik 600 forint fölé.

Tehát összességében jó vétel, és bizony megéri a pénzét.

Mindenesetre ezúttal és innen csókoltatjuk a Schweitzer tanyát, mert a második, a számukra palackozott termék kóstolása után csettinthettünk elégedetten!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr9414503438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása