Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Ár-érték arány: Cabernet Sauvignon, ami megéri a pénzét!

2019. március 18. 08:23 - Silye Sándor

cso_bor.jpgCabernet Sauvignon. A legnépszerűbb kékszőlők egyike, az ugyanezen a néven készült vörös bor ugyancsak a legnépszerűbbek, legkeresettebbek egyike. Persze erre is érvényes ama megállapítás, amely a blogomban a borok általam vélt igazságának az első mondata: „mindenkinek az a jó bor, ami neki ízlik”. A CS népszerű, szeretett nedű, talán a miatt is, mert szerintem ez a vörös borok nehéztüzérsége. Testes, a tanninok virgoncan cirkulálnak a kortyot a szájba véve, ha még némi szolid füst is társul hozzá, azaz a barrique hordó nem telepedik rá a borra, az maga a földöntúli élvezet!

csobor1_2.jpg

Az apa, Csóbor Jenő büszkén mutatja, hogy egyik boruk (és még sokan mások is...) elismerést kapott

Azzal a Cabernet Sauvignon-nal, amelyikről most szó lesz - ne vessenek meg érte – elfogult vagyok. Az agárdi Csóbor pincészet termékéről van szó. Jenő és Linda (Csóbor Jenő az após, Kisari Linda a menye és főborásza), ha nem is minden évjáratban, de többségében kiváló termékkel rukkol elő évről, évre. Talán az egyik csúcs a 2016-os volt, nem véletlen, hogy ez a boruk ott található a Top 100 bor között. Jó, jó, persze, hogy kóstoltam jobb CS-t, nem is egyet, de van egy dolog, ami miatt verhetetlen a Csóbor-féle nedű. Ez pedig az ára.

csobor3_2.jpg

És a gyerekek: Balázs a szőlész, és felesége Linda, a főborász, a családi vállalkozás fontos részei

Zamatos, telt vörösbor, amelynek szőlője Agárd határában termett. A fajtajelleges illatokat, ízeket barrique és hagyományos tölgyfahordós érlelés és bársonyos tanninok teszik még élvezetesebbé. 16–18 °C-on ideális kísérője bélszín, hátszín és vadételeknek. E szavak a Csóbor pincészet honlapján olvashatók, ami korrekt megfogalmazás. Csendesen teszem hozzá: ráadásul remek, és nagyon jó! Az ára 1500 forint/palack, tehát nagyon is megéri a pénzét. Mert annál többet ér, mint amibe kerül. Jenőék töprengenek is az ár emelésén. Eddig nem tették. Ne is tegyék, mert akkor nem biztos, hogy le tudom vonni a tanulságot:

Ár/érték arányát tekintve ez az ország legjobb Cabernet Sauvignonja!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr714698206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása