Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Figula Mihály a szerencsés tizenharmadik!

2019. május 01. 08:29 - Silye Sándor

0000_figula_760x428_1.jpg

Április 26-án este 13. alkalommal adják át a kárpát-medencei borászok legrangosabb szakmai kitüntetését, a Borászok Borásza díjat. A Borászportál helyszíni, fényképes beszámolót készített a gálavacsorával egybekötött díjátadóról!

A Borászok Borásza díjat 2007-ben alapította Rókusfalvy Pál a Kárpát-medence borászai számára. Az elismerés alapvetően különbözik az összes eddigi borászoknak szóló díjtól, itt ugyanis nem szervezetek szavaznak vagy döntenek, hanem maguk a borászok választják ki maguk közül egy-egy szavazatukkal a legjobbat, a Borászok Borászát. Az emiatt kiemelkedő presztízzsel bíró elismerést a legtöbb szavazatot kapott borász nyeri. A cím elnyerésével semmilyen anyagi juttatás nem jár.

Ebben az évben az ifjú Figula Mihály lett a győztes, aki május 3-án 11 órakor tizenharmadikként megkapja a csillagot a Bazilikával szemben a Zrínyi utcában.

- Tesszük a dolgunkat, úgy tűnik, ez tetszik az embereknek. Hogy mi ennek a végpontja, azt nem tudjuk, minden nap csak egy állapot. Mi sose vagyunk elégedettek. Borzasztóan megtisztelő ez a díj, ilyen környezetben, ilyen kollégákkal. Annyit tudok ígérni nektek, nagyon komolyan vesszük továbbra is a dolgunkat, aki minket ismer, tudja, a nap 24 órájában mind a 17 kollégával a maximumra törekszünk. Mindenkinek szeretném megköszönni, mert 2008-ban, édesapám halálakor erősen billegett a léc. Rengeteg segítséget kaptam a borászoktól, akik közül valaki véletlenül mindig felénk autózott, és ha már ott járt, megnézte, minden rendben van-e. Ez tényleg egy közösség, amit csak azok éreznek, értenek, akik benne élnek. A neheze most jön, meg kell felelni a díjnak. Mi megpróbáljuk. Még egyszer köszönöm!

Gratulálunk, további sikereket kívánunk Neked, és további kiváló borokat – nekünk…!

Forrás: Borászportál

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr5214797070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása