Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

21 megyei bor lett érmes az országos borversenyen!

2019. június 26. 17:27 - Silye Sándor

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa megrendezte a 2019-es országos borversenyt. A bíráló bizottságok tagjainak közel 908 tételt kellett kóstolni, és véleményt formálnia. E sok tétel közül 14 érdemelt nagy arany, 140 arany, 118 ezüstérmet. Ez azt jelenti, hogy a nevezettek majdnem harmada kapott elismerést, ez pedig a honi borok egészen jó minőségét dicséri. Koch Csaba érdemelte ki a legjobb borászat különdíját, 9 tétele közül 1 nagy aranyat, 6 aranyérmet, 2 ezüstérmet kapott.

molnar_borhazban.jpg

A móri borászok kiválóak, Molnár Pál (Paulus Pincészet jobbról a második), Geszler József (jobb 1) és tetstvére is élvonalbeli

Fejér megyéből 8 pincészet versengett, az Etyek-budai Borvidék 57, a Móri Borvidék 23 tétellel mutatta meg magát. A 80 nevezett borból 12 érdemelt aranyérmet, 9 pedig ezüstöt. Ez az éremszám, tudva, hogy az ország legnevesebb borászai vetélkedtek, elismerést érdemelt. A megye legjobbja ebben az évben a Paulus Borház Mór volt 4 arany és 4 ezüstérmével. De ki kell emelni az Agárdi Csóbor Pincészetet, a 3 aranyérme mindenképpen kiemelkedőnek mondható!

csobor3_2.jpg

A Csóborok képviselői: Csóbor Balázs, és főborász felesége, Kisari Linda

És akkor nézzük a megye dicsőséges pincészeteit.

A Paulus borház aranyosai: Gold Ezerjó, Gold Olaszriszling, Gold Zenit, Fresh and Cool   Cserszegi fűszeres. Ezüstérmesek: Gold Generosa, Gold Chardonnay, Rozé, és a Honey Pezsgő.

Az Agárdi Csóbor Pincészet 3 borával érdemelte ki, hogy a bírálók arany szavakat mondjanak azokról. A Démon Küvé, az Olaszrizling és Kékfrankos Rozé mondhatni, hozta a „szokott” formáját.

58769492_2214270408619677_746883001614336000_o.jpg

Íme a Haraszthy Pincszet kiválósága, a Pinot Noir. Ennek rozé változata lett "aranyos"

Az Etyeki Haraszthy Pincészet 3 éremmel büszkélkedhet, ezek közül a Pinot Noir Rozé arany, a Sir Irsai és a Sauvignon Blanc ezüst minősítése örvendeztetheti meg a borosgazdát, és borainak kóstolóit.

A Móri Geszler Családi Pincészet 1 arany, és 1 ezüstérmét vihetett haza, és tehet ki pincészetük ablakába. A MáMór Chardonnay bearanyozta minden kortyát, a Móri Irsai Olivér meg ezüstérmet nyert.

Ugyancsak egy arany és egy ezüst lett a jutalma a Sukorói Bella Pincészet Kékfrankos rozé (arany!) és Cserszegi Fűszeres termékének.

Két Fejér megyei pincészet kapott e borversenyen mindenképpen nagy elismerést jelentő aranyérmet. A Lics Pincészet Pákozdi Tamás Válogatása, és a Velencei Borászati Kft. Rajnai Rizling-Chardonnay házasítása kapott szépen fénylő kitüntetést.

1velence.jpg

A Velencei Borászati Kft. egy aranyéremmel lett gazdagabb az országos megmérettetésen

Ezüstérmes bor még a móri Vécsey Béla Cabernet Franc-ja.

Nagy verseny volt, jó megyei eredményekkel, szép borokkal. Biztatjuk hát a borászokat, a pincészeteket, hogy jövőre induljanak bátran még többen, és mutassák meg, hogy Fejér megye borászata az ország legjobbjai közé tartozik!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr3314913348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása