Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Hova tovább? Hovatovább...

2019. július 02. 18:23 - Silye Sándor

A helyszín: a Kóstolom, Budapesten. Az időpont: egy forró hétfő kora délután. Izgalmunk tárgya: a Tornai pincészet Trófea Premier Borsor bemutatója és kóstolója. A 2018-as friss Zenit volt a "belépő", kérdés: a zenitről még hova mehetünk feljebb? Mehettünk. Ott volt a londoni Internatinal Wine Challenge 4 Trófea díjas bora közül három, a Top Selection Grófi Hárslevelű (2017), a Top Selection Apátsági Furmint (2015), a Top Selection Grófi Juhfark (2013). Lenyelhettük a legidősebb bort, a nem Torea-díjas, aranyérmes Top Selection Aranyhegy Juhfarkot (2011), a "csak" londoni aranyérmes Top Selection Grósi Juhfarkot (2017), a sort pedig a kései szüretelésű Aranykönny zárta.

Jó, mi! Akik kóstolhatták, azoknak nem jó, hanem csodás volt. Kóstolás közben Tornai Tamás mondta a tudnivalókat, néha segítséget kért munkatáraitól. Megtudtuk: ezeket a borokat nem lehet megvásárolni, csak a pincészetnél előjegyzést lehet kérni rájuk. A battonage dolgozott, hiába, Somlón a savak kedveznek e technológiának. Tamás kérdésre elmondta, a borászok szakmai fejlődésnek köszönhető, hogy a korábban oly markánsan savas (egyszerűbben: savanyú, mint a fene) juhfarkok kedvesen, játékosan, huncutul simogatják az ízlelő bimbókat. 

Tamással külön is beszélgettem, ennek termékét hallgathatjátok meg most. Látószerveiteket kímélendő nem írtam le, hanem hallgatásra ítéltem az anyagot.

Ne olvassátok, hallgassátok hát!

Hopp, nem indult? Sebaj, kattintsatok rá a háromszögletű (ki)fekvő valamire.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr3614923044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása