Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

A Borháló hazatér: új arculat, új filozófia Budaörsön

2019. július 16. 13:43 - Silye Sándor

borhalo1.jpg

 Szép vargabetűt írt le Nagy Beatrix, mielőtt júliusban megnyitotta borszaküzletét Budaörs központjában.

- Ez az üzlet más lesz, mint a többi, újabb színfolt a város életében, olyan otthonos hely, ahová a találkozni, beszélgetni vágyók éppúgy szívesen térhetnek be, mint a jó borok szerelmesei – ígéri a Borháló Budaörs üzletvezetője. Nagy Beatrix 2006 óta él Budaörsön családjával, gyerekei itt jártak iskolába, ultratriatlonista férje a budaörsi sportolók ismert és elismert alakja. 2014-ben, éppen az akkori budaörsi Borháló adta számára az inspirációt, hogy kilépve az addigi biztosnak mondható multis közegből, saját borboltot nyisson. Mára, a kelenföldi üzlet kemény munka után meghozta gyümölcsét és mikor lehetőség adódott egy franchise-üzlet megnyitására, Bea a bővülés mellett döntött.  

A Borháló Kelenföld a mintegy ötven egységet számláló országos franchise- hálózatban a legeredményesebbek közé tartozik, Bea kétszer nyerte el az Év Franchise-Partnere címet, tagja a Franchise Tanácsnak, számos ötletét, jó gyakorlatát vették át mások is a hálózatban.

2019 nyarára Borháló nélkül maradt Budaörs, így Bea számára egyértelmű volt, hogy egy második boltot is nyitnia kell, méghozzá a szívéhez legközelebb álló településen. A kelenföldi egységben a klasszikus borkóstolók mellett Beáék rendhagyó eseményeket, így irodalmi estet is rendeztek, és ezt az irányt folytatják Budaörsön is. Nagy népszerűségnek örvendenek a vakkóstolók, az egyetemistákat „beavató kóstolókra” hívják; sokszor dupla eseményt kell tartani délután 6-tól 8-ig, aztán 8-tól kifulladásig.

- Amióta kiderült, hogy itthon, Budaörsön nyitok boltot, dőlnek az ötletek. Barátaink kezdeményezésére kisközösségekhez kapcsolódó tematikus kóstolóink is lesznek: Bor és Egészség, Bor és Jazz, Bor és Buborék, Bor és Tánc. Ja és persze Bor és Triatlon –mondta, utalva férje szenvedélyére.

borhalo_1.jpg

A Károly király utca 4-ben, az Ifiklubbal szemben található tágas üzlet július 4-én nyílt meg és várja vásárlóit: borban járatosokat éppúgy, mint a jó borok világával ismerkedni kívánókat, sőt azokat is, akik csak beszélgetnének, vagy meginnának egy jó kávét. Bea szeretné, ha az új borbolt nem csak üzletként, hanem törzshelyként is életképes lenne. A boltban a Borháló prémium palackos kínálata mellett pezsgők, champagne-ok, konyakok, whiskyk, rumok, pálinkák és kézműves sörök is kaphatók lesznek ugyanúgy, mint delikátesz ínyencségek és helyi, budaörsi kézműves termékek. Az alternatív kiszerelésű, például dobozban, magnumpalackban is forgalmazott minőségi borairól ismert, de a prémiumborok világában is sikeresen terjeszkedő, exkluzív saját tételeket is kínáló Borháló júliusban a balatoni borokat, augusztusban a buborékos italokat állítja fókuszba.

Forrás: Kóstolom

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr4214956726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása