Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Ötcsillagos, ragyogó borok és sajtok

2019. december 03. 14:50 - Silye Sándor

ujbor_sajt.jpg

Sokan voltak kíváncsiak az új borokra és a sajtokra

Hotel Corinthia, Budapest. Ötcsillagos szálloda, tágas, monumentális lépcsőkkel, lenyűgöző előtér, csodás, patinás termek. Itt rendezték meg a XVI. Újbor és Sajtfesztivál eredményhirdetését.

Az alkalomhoz illőn megtelt a nagyterem, de az előtérben, a teremnyi, tágas helyen is sajtok és borászok állították ki kóstolásra hozott portékáikat. A három magyar tenor nyitotta és zárta az ünnepi programot, Azurák Mihály borversei is tetszést arattak. A díszvendég Bács-Kiskun megye, az Egri Borvidék és a Mátrai Borászok Egyesülete. De itt voltak Szekszárd, Villány és egyéb híres borvidékek kiváló boraikkal.

ujbor_es_sajt11.jpg

A jó, legjobb sajtok tudója beszél magukról és sajtjaikról

A sajtverseny eredményeit Kiss Ferenc ismertette, a győztes a Szarvasi Agrár Zrt. lett, második a Páter sajt Magyaralmásról, a harmadik helyen a Melis testvérek finomsága végzett. A borok - amelyben 525 (!) bor versengett - legjobb 16 készítőjének képviselője vehette át az elismerést, köztük 3 Fejér megyei, a móri Paulus Pincészet, a Geszler Családi Pincészet, valamint a Kattra Pincészet az Etyek-budai Borvidékről. Tar Attila Pannonhalma érte el a legmagasabb pontszámot, az ő rozéja, és a Garamvári Pincészet Lellei Cserszegi Fűszerese kapott nagy aranyérmet. Hatvanhat bor érdemelt aranyat, Fejér megyéből a fentebb említetteken kívül a Kattra Pincészet Gyöngy Küvé, a Paulus Borház Gold Chardonnay, Gold Szürkebarát, az L. Simon Borászat Zenit terméke aranyozódott be. Ezüstérmes lett Geszlerék Irsai Olivérje, az Agárdi Csóbor Pincészet Irsai Olivérje, Kékfrankos roséja, a Paulus Pincészet Gold Olaszrizlingje, Paulus Sauvignon Blancja, Gold Generosája, Gold Zenitje, az L. Simon Borászat Irsai Olivérje, Rosé cuvée-je, a Kattra Pincészet Friss küvéje, az Anonym Pince (Etyek) Ötlett Pinot Noir rozéja, Sauvignon Blancja, a Bella Pincészet (Pákozd) pinot noir küvéje. Tehát 7 arany és 13 ezüstérem öregbítette Fejér hírnevét.

ujbor_es_sajt22.jpg

Tarr István arcán mosoly, vígan jöttek az ajkára  a szavak az új boráról

Jó nap volt akkor és ott, a hotelhez méltón ötcsillagos szervezés, a sajt és a bor nagyszerű ünnepén. A rendezők - élükön Ferencz Vilmossal – remek munkát végeztek.

Találkozunk jövőre!  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr8515336590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása