Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Hispánia, Hispánia, spanyol borok, cavák kiváló országa!

2020. március 06. 08:03 - Silye Sándor

Hispánia, Hispánia, ó, Spanyolország, te gyönyörű, varázslatos világ! Tengerek mélységei, hegyek óriásai, az emberek temperamentuma, segítőkészsége, a borok tüzessége, a vörös borok tanninjainak selymessége, a szájat összehúzó varázsa, a cavák pezsgése, a futball őrülete, az élet igenlése, sí, ez mind Spanyolország! Buen dia, jó, ha itt vagyunk a queridos espana!

1_spanyol.jpeg

  Tavaly ők versenyeztek, és igyekeztek Spanyolország felé...

Tudjuk, a spanyolok imádnak versenyezni, most ezt megtehetik a magyarok is – „spanyolul”.

Figyu! Ha szereti, szereted a jó borokat, akkor itt a helye(d)! Mert: sommelier-házibajnokság lesz kezdőknek és amatőröknek. Maximum 20 fő jelentkezését fogadják el a Fiesta de Vino spanyol boresemény szervezői, a 20-ból a fele továbbjut a második fordulóra (amelyre már fizetést is kapnak a versenyzők), és a 10-ből egyvalaki megnyeri a 3 napos madridi borutazást. A nyeremény nem kicsi: tartalmazza a repülőutat, a szállást, az étkezéseket, és mindenek felett belépőt a XXI Salón de los Mejores Vinos de España kóstolóra – vagyis a spanyol Guía Peñín borkalauz 90 pont feletti borainak bemutatójára.

1_spanyol1.jpeg

   A spanyol nagykövetasszony is megtisztelte a versenyt

A győztes természetesen kíséretet is kap, nem kell egyedül bolyongania a spanyol fővárosban.

Ki jelentkezhet?

Bárki, aki szereti a spanyol borokat, képes ügyesen felbontani egy palackot és szervírozni a bort, de legalább olyan fontos, hogy kedves legyen, megtalálja a hangot a vendégekkel, szüksége lesz a segítőkészségre, rendelkezzen az empátia ritka képességével. Nincs kell tehát óriási elméleti tudás, sem több év gyakorlat, kezdők és amatőrök is jelentkezhetnek, de a szervezők a már gyakorlottabbakat sem fogják elűzni. A tavalyi győztes, Evans Victoria már túl van jól megérdemelt spanyol útján, ő a cava fővárosában vett részt egy alapos továbbképzésen. Vicky azóta megnyerte a MASOSZ bajnokságát is, ő természetesen az idei Fiesta de Vino-versenyen már nem indulhat, hogy a kevésbé profiknak is legyen esélye.

Jelentkezési határidő: március 20.

Az első fordulóra a Miele Aktív Konyhában kerül sor március 25-én 16 órakor.

1spanyol2.jpeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr515506836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása