Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Eső után köpönyeg nélkül az agárdi borparton

2021. július 24. 15:18 - Silye Sándor

 agard_bpart1_2.jpgA második napon a napsütés sokakat kicsalt a tó- és a bor partjára...

Bár pénteken az eső lába lógott, de mégis irány Agárd, a III. Borpart, a finom borok és a jó zene helyszíne. A vonatról leszállva felhők az égen, a földön nagy szél és homokvihar takarta el a kilátást a tó felé. De ott voltak a faházak, azokon írás, hol, melyik borász kínálja kitűnőségeit. Hamarosan megérkezett az eső, mindenki bebújt a kuckókba, de eső után köpönyeg nélkül jöttek ízlelgetni a kiváló nedűket. A Fáncsi Viktória és az Etyek-Budai Borvidék Velencei-tavi körzeti Hegyközsége által rendezett napokon az etyek-budaiaktól a Csóbor Pincészet Agárd, az L. Simon Borászat Agárd, a Nagy Gábor Családi Szőlőbirtok Pázmánd, a Köllő Zsolt Pincészet Pázmánd, a Dancsó Pince Kápolnásnyék, a Csordás & Nagy Pince Pákozd, a Bella Pince Sukoró, az Apró Kertek Pázmánd, a Sobor Pince Pázmánd borai kínálták magukat. Fejért a Szabadkai Pincészet Zámoly, a BRIGÁD Mór, a Paulus Molnár Borház Mór képviselte. Távolabbi vidékről jött a Cseri Pincészet Nyúl, a Dominium Pincészet Gyöngyös, a Pósta Borház Szekszárd, az Ozora Wine & Spirit Ozora. A pénteki koncerteket is megtartották (Mr. G. Blues Band, Kelemen Angelika és Barátai, DJ Ernő Piaf), szombaton a Gáspár Szilvi Jazz Band és a Boka Boogie Band lépett fel. Szombaton az időjárás is kedvező volt, borúra derű jött, jó nap járt hát ránk.

- Az égiek nem szerették pénteken a bort, a bulit Agárdon, ugye? - szegeztem a kérdést Fáncsi Viktóriának.

- Azt a napot nagyon rosszul éltük meg, nem erre számítottunk. Jó lett volna, ha jó idő van, háromszor locsolt meg bennünket az eső, és volt, hogy jég dörömbölt a hátunkon, a borászok rendelkezésére bocsájtott faházakon. De a hangulat szerencsére így is jó volt. Szombaton derűs idő volt, sok kedves ember jött a borpartra, így a rendezők, és a résztvevő borászok hangulata is emelkedett lett, e nap feledtette a péntek kellemetlenségeit. A zenészek is jól viselték a nehezen elviselhetőt, az első napon a korábbra hirdetett koncert is később kezdődött, volt olyan, amelyiket félbe kellett egy időre szakítani, a vendégek, borászok, zenészek bevonultak a borok házaiba, és ott jól elvoltak… 

agardi_bpart.jpgA Dominium pincészet Gyöngyös mellől Farkasmályról érkezett Agárdra

- De másnap jó volt „az naposnak” lenni, ugye?

- Szombaton a hangulat fergeteges volt, a Boka Boogie Band nagy jókedvet csinált, fogyott a bor, szólt a taps, pörögtek a táncosok… A borutcában sok visszatérő fehérvári, fővárosi vendég volt, az újonnan jöttek is értették a borokat, mondhatni szakmai napok voltak ezek… Pezsgőkkel, gyöngyöző, könnyed fehér borokkal indítottunk, de persze szépen fogytak a testes vörös borok is. Hogy lesz e folytatás? Még nem tudom. Pandémia volt, van, és gyaníthatóan lesz is, ki tudja milyen szabályok irányítanak bennünket, mit tehetünk, és mit nem? Majd újra leülünk a Velence-tavi borászokkal, és beszélünk a folytatásról. Végtére is azért csinálunk mindent, hogy megmutassuk, a tóhoz nem csupán fürödni érdemes jönni, mert kiváló borok is vannak itt. A Hegyközséggel döntünk majd, miként tudjuk még jobbá tenni a negyedik rendezvényünket.  

Jó bor, jó zene, jó szokás, reméljük folyt. köv.!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr3416637150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása