Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

A Noé-hegyi Szent István Borrend akkor, ma és mindörökké...

2023. szeptember 01. 15:34 - Silye Sándor

noe-hegyi2_1.jpgSzent István király országának történelmi fővárosában Székesfehérváron, helyi és térségi bortermelők, pincészetek és lokálpatrióta borbarát polgárok társasága 2002. május18-án megalakította a Noé-Hegyi Szent István Borrendet. Céljuk a tájegység szőlő és borkészítési hagyományainak ápolása, tárgyi emlékeinek, történeti, kulturális értékeinek megőrzése, fejlesztése, a pincészeteik, borászaik, Zászlósboruk népszerűsítése, a szakmai kapcsolatok ápolása, társ-borrendi találkozók, tematikus borestek alkalmával. Jeles eseményeik a Koronázó város kulturális életében a Borlovag Bál és „Az Év Zászlósbora” Díjátadó Gálaest, az Öreghegyi Bormustra, a Királyi Napokon a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége Országos Borszakmai Konferencia és Borrendi Találkozó.

noe-hegyi_1.jpgDinnyés Ferenccel, a Borrend elnök-nagymesterével beszélgettünk – róluk. Ismerjék meg őket, hallgassák meg ehhez e podcastot. De persze előtte, indítsák el! Ja, és dobjatok egy lájkot, remélem nem fog fájni!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr9218205249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása