Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Országos borverseny: Fejér megye 18 éremmel gazdagodott

2017. május 31. 11:02 - Silye Sándor

 

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa nyilvánosságra hozta a 2017. évi, Egerben rendezett országos borverseny díjazottjainak a névsorát. A versenyen Fejér megye borászai eredményesen szerepeltek.

A megmérettetésen 7 nagy arany, 95 arany és 104 ezüstérem talált gazdára. Fejér megye borászai 6 arany, és 12 ezüstérmet szereztek.

csobor_linda_1.jpg

 

Fejér megyéből az Agárdi Csóbor pincészet lett a "legaranyosabb", a 2007-es Cabernet Sauvignon, a 2016-os Kékfrankos rozé borával, de ugyancsak fényes díjban részesült az Etyeki Kúria Chardonnay, a Feind Pincészet Sauvignon Blanc, a móri Kamocsay Pincészet 2015-ös Chardonnay, a Móri Borház 1 Sauvignon Blanc nedűje.

geszlerok.JPG

 

A móri Geszler Családi Pincészet 4 bora (Zenit, Zöld Veltelini, Chardonnay, Ezerjó), a móri Molnár Borház Zenit, és Prémium Zenit, Paulus rozé frizzante, a Szabadkai Pincészet Zámoly Chardonnay, Portugisier rozé, a móri Csetvei Pincészet Chardonnay 2015-ös bora, a Törley Pincészet Etyek Excellence Pinot Noir Rozé Sec és a Chardonnay Brut Narure 2013-as pezsgője, érdemelt ezüstérem elismerést. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr7212554335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása