Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

IDESÜSS Bormedence a Kárpát-medencei boraival!

2017. december 04. 09:07 - Silye Sándor

A Borra, magyar! egyesület, az Érmelléki Gazdák Egyesülete, a Magyar BOR Intézet, a Balatoni Kör szervezői csapata, és partnereik (Furmint Február, Furmint USA stb.) jóvoltából, hosszú előkészületek után megrendezésre kerül a Bormedence – Borok, ízek, élmények a Kárpát-medencéből rendezvény.

bormedence1.jpg

December 8-án, pénteken kerül sor az idei év legnagyobb Kárpát-medencei borászati találkozójára, melyet az Olasz Kultúrintézetben (1866-1902 között a Magyar Képviselőház ideiglenes épülete) szerveznek meg 16-22 óra között.

A Bormedence a 2015-ben utoljára megszervezett Kárpát-medencei Borászok és Zenészek Találkozója szellemiségét felvállaló rendezvény, belvárosi helyszínnel, ahol a Kárpát-medencei (bor)kultúra több szegmensét is bemutatjuk. Fő cél, hogy a Kárpát-medence sokszínű borkultúráját, különféle régióit bemutassa – elsősorban a hagyományos szőlő- és borfajtáinkat állítva a középpontba.

bormedence3.jpg

A térség kiváló borászatai, mintegy ötvenen mutatják meg magukat. A többi között országunkat a Koch, a Dúzsi, a Gere Attila és Zsolt, a Schieber, a Laposa pincészet képviseli, Délvidékről a Dukay-Sagmeister, Felső-Magyarországról a Losonci pince, Érmellékről Hegedüs Attila, Erdélyből a Nachbil pince borai lesznek kóstolhatók - sokan mások mellett.

Érdemes lesz hát eljönni, bővebb információk a bormedence.hu oldalon olvashatók.

bormedence2.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr3113424867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása