Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Kovács Nimród, a magyar borász világfi

2019. április 16. 11:27 - Silye Sándor

Kovács Nimród. Elképesztő életutat mondhat a magáénak. Hallgasd meg, és utána csettintesz, hogy ez igen! Nimród amikor visszavonult a zajos világtól úgy döntött, hobbijának, a bornak él. Nagy örömünkre. És azóta márkává, névjeggyé vált a nevével, munkatársai tevékenységével jelzett nedűk sokasága.

Nimród borpiramisa az alábbi: az alján a mindennapi örömök család található, jó minőségű és jó ár/érték arányú borokkal. E helyen található az Egri Csillag, az Egri Rosé, az Egri Bikavér. Ezek 1500 forintos értékhatárt képviselnek.

A Monopole birtokválogatás csoport borai: a Dixie, a Cool Noire, a Blues, a Rhapsody, és a Soul 2500 és 3500 forinti árkategóriában. A Monopole tagja még a Battonage Chardonnay és Pinot Noir (4-4500 forint), a Superior Bikavér, ez a legdrágább 6000 forint.

Az Eged hegy található a csúcson, a Furmint (4500), az NJK házasítás (13-14 ezer), a legfelsőbb emeletet a 100 százalékos Kékfrankos válogatás foglalja el, a Grand Bleu (17-18 ezer).

E borok már inkább a gyűjtők figyelmébe ajánlhatóak. Szép borok, szép lista. De végül is ez mind MINŐSÉG! És ez a lényeg. Figyelem! Ne olvasd, hallgasd! De lőtte, hogy tényleg megszólaljon, nyomd meg azt a kis háromszöget alakú vackot!

Kellemes perceket!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr8214767184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása