Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Móri fölény a megyei borversenyen

2019. május 24. 10:15 - Silye Sándor

Nemrég, a bírálatokat követően véget ért az ez évi, sorrendben immár harmadik NAK Fejér megyei borverseny.  Az Agárdi Bikavölgyi Panzióban megtartott bírálaton a zsűri tagjainak kellemes, de nehéz feladata volt. Kellemes, mert jó borokat ízlelhettek, nehéz, mert bizony nem volt könnyű dönteni. A bíráló bizottság elnöke Nyitrainé Sárdy Diána, a Szent István Egyetem dékánja, a Borászati ​​Tanszék vezetője, társelnöke Zilai Zoltán, a Magyar Borakadémia elnöke volt. A borok besorolását Dobos Ferenc főborász, a Velencei-tó Körzeti Hegyközség elnöke végezte el, a technikai munkatárs Kupi László volt.

molnarek_1.jpg

A Molnár Pál nevével jelzett borház három aranyéremmel kiemelkedett a versenyen

Összesen 65 bor érkezett a felhívásra, közölük 61 kapott érmet, 2 meg oklevelet. Ezek közül 9 nedű „aranyozódott” be, 36 bor ezüstérmes, 16 pedig bronzérmes lett. Az aranyosok az alábbiak, és ezzel a megye borait tekintve elsőknek mondhatják magukat az egyenlők között. A 9 aranyból 5 jutott Mórnak, ami kiemelkedő eredmény, ami pedig a borászokat illeti, említést érdemel a móri Molnár Pál és a Borháza a 3 aranyéremmel.

molnar_borhazban.jpg

A móriak egy csoportja a mustrán, jobb oldalt Geszler József, a kétszeresen "aranyos"

Molnár Pál Borház Mór 3 arany - Paulus Gold Olaszrizling 2018, Paulus Gold Zenit 2018, Honey Paulusz Sweet édes pezsgő; Geszler Családi Pincészet Mór 2 arany, Zenit 2018, Irsai Olivér 2018; Juhász Tibor Bicske, Chardonnay 2018; Vabrik és Fia Kft. Kajászó, Rajnai Rizling 2015; Szabó Pince Gárdony, Cabernet Sauvignon 2018; Törley Kft. Budapest Gála Sec pezsgő.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr6514855502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása