Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Egy jó óra Lics Balázséknál

2020. augusztus 31. 14:43 - Silye Sándor

lics_megjobb.jpg

Nagy nap volt Pákozdon! A Honvédség és Társadalom Baráti Kör e honban lévő szervezeteinek találkozóját rendezték meg ott. A határon túli csapatok képviselői a pandémia miatt sajnos nem jöhettek el. De így is jó sokan gyülekeztek már egy nappal korábban a megyeszékhelyen, és közös vacsorán elevenítették fel a múltat, beszéltek a jelenről, és a jövőről. Szombaton Pákozdon voltak együtt az Emlékhelyek napja megnyitóján és a HTBK ünnepi napján. Délután a hajókirándulást követően a Lics Pincészet volt a célpont, ahol az országból sereglettek Lics Balázs kiváló termékeikkel ismerkedhettek meg.

lics_jo_1.jpg

Balázs a maga szerény stílusában, élvezetesen beszélt a borokról. Az egyetemi évek alatt Kaliforniában megismert majd feleségévé lett Joslyn, a maga tündéri stílusában kedveskedett a vendégeknek, két gyermekük, Zoé és Tamás a borok kitöltésénél serénykedtek.

Az első tétel, az Irsai Olivér bár a nyitó bor szerepét töltötte be, többeknek mégis ez ízlett a legjobban. Pedig a másodiknak kóstolt barrique Juhfark különleges ízével, illatával, zamatával hódított. A füst intelligensen megbújt a háttérben, ám egyedi, sajátos csodával lengte be a bort. A Gonoszka (a kislányról kapta a bor a nevét…) ugyancsak sokak kedvencévé lett, jelezve, hogy a rozé kultusza sokak szerint hanyatlóban van, de mégis keresett, és népszerű. Na, ja, ha egyszer Balázs készítette! A zárótétel a másik gyerek nevét viseli, ez volt a Tamás válogatás. Sok, sok díjat hozott ez termék az évek során a borászatnak, amely úgy született, hogy a kisfiú a pincében bolyongva bedugta az ujját a hordókba, ez jó, ez nem véleményét kiáltva világgá, illetve a pincébe. Az „ez jó” borokból lett a válogatás, a remekmű.

Bár csupán egyetlen órát tölthettünk a házigazda Lics család, a HTBK tagok, a pogácsák és a borok társaságában, de mégis kellemes óra volt ez mindenkinek.

Egészségünkre!

lics_pince.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr216183848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása