Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

IDESÜSS: Heimann borok szarvaspörkölttel!

2020. október 15. 18:16 - Silye Sándor

heimann.jpg

A Heimann generációk? a két férfi bort készít, a  fiú meg majd...!

Mindössze 5 nap telt el, hogy a fehérvári Borbárban (vagy ha nagy lesz a tömeg, akkor a Árpád fürdő különtermében) bezárták az ajtót az enyingi Nádas Borműhely estéje után, és máris itt van egy újabb ínyenceknek való kóstoló est: október 20, 19 órakor, ekkor a Heimann Borbirtok (Szekszárd) vendégeskedik a Fekvőkatona melletti Borbárban, vagy ha nagy lesz a tömeg, sok lesz a jelentkező, akkor az Árpád fürdő különtermében.
A kiváló borászatot képviselik: Id. Heimann Zoltán és Ifj Heimann Zoltán.
A Heimann család a boraikban Szekszárd (kiváló!) adottságait a saját ízlésükön keresztül mutatják meg, mégpedig világszínvonalon. A birtokuk mérete 21 ha, amelyben megtalálhatók az Iván-völgy, a Baranya-völgy, a Batti-kereszt, a Porkoláb-völgy dűlői. A jellemző szőlőfajták: Merlot 5 ha, Cabernet Franc 4 ha, Kékfrankos 4 ha,
Kadarka 2,8 ha, Syrah 1,2 ha, Viognier 1,1 ha, Pinot Noir 0,6 ha, Sagrantino 0,5 ha, Tannat 0,5 ha, Portugieser 0,3 ha. Az évente 130.000 palackbor jelzi munkásságukat.
   - Boraink stílusán tisztán látszik a kézjegyünk. Mi a titok a Heimann borokban? Az első és legfontosabb biztosan a saját ízlésünk és a törekvés, hogy mindenből a legjobbat hozzuk ki. Mindez nem valósulhatna meg a kiegyensúlyozott ültetvények és a közvetlen, személyes odafigyelés nélkül. A mai kornak megfelelő technika mellett nagy hangsúlyt fektetünk a természetet kímélő szőlőművelésre. Gyomirtó helyett kapálógépet használunk. A szőlőt többször, manuálisan átválogatjuk az évjárat által
meghatározott szempontok szerint. Teljes érettségben – de nem túlérettségben – kizárólag kézzel szüretelünk. Azért, hogy boraink karaktere kibontakozhasson, hosszú ideig, elsősorban magyar készítésű nagyhordóban érleljük őket - vallják magukról, munkájukról.
Az est során kóstolható borsor: Viogner 2019, Bikavér 2016, Birtokbor 2016, Kadarka 2019, Porkoláb-Völgyi kadarka 2018, Kékfrankos 2018, Baranya-Völgyi Kékfrankos 2018, Barbár 2017 + testes falatka = Szarvaspörkölt Tibi módra!
Részvételi díj: 6.900   forint/fő.
Jelentkezést a korlátozott létszám miatt, foglalási sorrendben tudjuk
biztosítani!
Asztalfoglalás: 06-20-3677747 Tibor, vagy 06-22-311-441 Borszaküzlet, Csilla.
heimann1.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr4016240606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása