Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Rácz Erika Sanzonja

2020. november 04. 18:50 - Silye Sándor

A Tokaji Borvidék hűvösen elegáns arca, amelyet első pillantásra csak a németrizling szerelmesei érthetnek meg. A Rányi szőlő a háttérben emelkedik, míg Rácz Erika nemzetközi tapasztalatait felhasználva megtalálja helyét a magyar borvilágban. A birtokközpontot szépítik, savak, mint egy penge, kristálytiszta látvány. A kedves Erdőbénye faluban található pincészet Rácz Erika és férje, Jánosi Gergely tulajdonában van.

Erika halk szavú, vékony, de mégis határozott, törékeny teremtés, de megfelelő elánnal küzd a céljaiért. Mert tudja mit akar, tokaji leány, az ősöktől kapta a birtokot. Valóban nem extrovertált típus, hogy sokakkal ellentétben nem magáról nevezte el a pincét, hanem egy vasalás közben jött az ihlet. Most gondoljunk bele, hogy milyen is lett volna egy Rácz Pince? A játékos, könnyedebb hangzású, kifejező: Sanzon, a ruhasimítás közben jött és megmaradt, bevált.

 

„Nem vagyok egy kifejezetten extrovertált típus. Szeretem az egyszerű, letisztult formákat, gondolatokat és dallamokat. Hiszek abban, hogy a bor arcát a borász formálja igazán emberivé – amilyen a borász, azzá lesz a bor is. Bízunk benne, hogy boraink tükrözik ezt a visszafogott, letisztult gondolatvilágot.”                                                                     Rácz Erika

Ez volt a bevezető. A többit ne olvasd, hanem hallgasd! De! Előtte ne felejtsd el azt a háromszög alakú izét megnyomni. Gyerünk, rajta hát, hajrá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr3516274058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása