IDESÜSS
Fejér székhelyén, a Fekvő katona terén található Borbárban lesz a kora ősz, a kései nyár első borkóstolós bulija.
Az első őszi vendég:
a Kősziklás - Neszmélyi borvidék - Borászat
amelyet: Barcsa Botond borász mutat majd be.
Ideje (tényleg ideje volt már…): szeptember 15 szerda,19 óra
Amit tudni illik: a Kősziklást 2008-ban alapították, borászatuk egy közeli dűlő nevét viseli. Az első években néhány ezer palacknyi bort készítettek. Mára már az éves termelésük eléri a százezer palackot. Elsősorban reduktív jellegű fehér, illetve rozé borokat készítenek, de egyre nagyobb hangsúlyt kapnak már a testesebb fahordós fehér és vörösborok is.
Az általuk preferált reduktív fajták a Királyleányka, a Sauvignon Blanc, a Rizlingszilváni, az Irsai Olivér, a Sárgamuskotály, míg a rozék között a Pinot Noir és a Kékfrankos. A fahordós fajtáknál a Rajnai rizling, a Chardonnay, a Pinot Blanc, a Hárslevelű, a Juhfark és Furmint, a vörösboraikat Pinot Noirból és Kékfrankosból készítik. Fontos céljuk, hogy megtalálják azokat a szőlőfajtákat és a hozzájuk leginkább illő borkészítési eljárásokat, melyek jól tükrözik a Neszmély borvidék valódi értékét.
Az esetén kóstolható borok sora:
Királyleányka, Olaszrizling, Rajnai Rizling, Sauvignon Blanc, Furmint, Juhfark, Kékfrankos Rozé és a hordós érlelésű Rajnai Rizling, illetve mindenki kóstolhatja most a finom falatkákat.
Részvételi díj: 4990 ft/fő
Jelentkezés: Tibor 06-20-3677747, Csilla 06-22-311-441, info@veressbor.hu
Gyerünk hát, kezdjük együtt az őszt, búcsúztassuk a nyarat finom borokkal!