Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Újabb izgalmas borest a Borbárban!

2021. szeptember 28. 13:19 - Silye Sándor

1lajver1.jpg

Nem sokkal korábban még a Kősziklás Borászat kiválóságait illatoztuk, kóstolgattuk, és máris itt a következő borász nagyágyú a Székesfehérvári Borbárban!

Mert: a kiváló Lajvér Borbirtok, a Szekszárdi Borvidék egyik meghatározója mutatja meg magát és borait a Kossuth u. 3-ban lévő Borbárban. Nagy Attila szőlész-borász mondja el, hogy mit kell tudni a kiváló borvidék nedűiről. Például azt, hogy a négy táblán kialakított harminc teraszos ültetvény tökéletesen idomul a Lajvér patak medréhez, ami különleges és természetes mikroklímát biztosít a birtoknak. Ez nem csak azt jelenti, hogy az alsó és a felső teraszok között egész évben több fokos hőmérsékletkülönbség van, hanem azt is, hogy változatos a talaj víztartalma. A völgy természetes szélcsatornaként szellőzteti át az ültetvények lombozatát és fürtjeit, segítve ezzel a környezettudatos szőlőművelést. Ez teszi lehetővé, hogy mind a tizenkét szőlőfajta otthon érezze magát. Gyakran szokatlan, újszerű házasításokkal tudják a legjobban kifejezni azt, amit a szőlőtermesztésről és borkészítésről gondolnak. Sokszínűségüket igazolja a Lajver borok által, az utóbbi öt évben elnyert 60-nál is több hazai és külföldi elismerés.
Az est során kóstolt borsor: Cuveé Blanc, Sound vagy Sound gyöngyöző rozé, ha már lesz 2021-es, Syrah, Cabernet Franc, Signum Merlot selection, Infinity, Pinot Noir limited, Incognito.
A vacsora: töltött csirkecomb.
Részvételi díj: 5.900 Ft/fő
Asztalfoglalás szükséges, részvételi szándékot kérjük jelezni október 2. szombatig!
Jelentkezési sorrendben tudjuk a foglalást biztosítani a korlátozott létszám miatt!

1lajver2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr3916702708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása