Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Az Etyeki Kúria a fehérvári Borbárban

2023. április 18. 10:52 - Silye Sándor

etyeki_kuria_1.jpgA Kossuth utca 3-ban található Borbár következő rendezvénye Vertikális kóstoló lesz az Etyeki Kúria Borgazdasággal

Az időpont: április 25 kedd 19 óra

Helye: Borbár Székesfehérvár

A Borbirtokot és borokat bemutatja: Nagy Vince cégvezető

Hiszünk abban, hogy a jövő a múltra épül, ezért törekszünk arra, hogy újító szellemben dolgozzunk és közben tiszteletben tartsuk és tanuljunk a hagyományokból. „Budapest szőlőskertje”, az Etyek-Budai borvidék Budapesttől 30 kilométerre délnyugatra helyezkedik el, központja a borászatunknak is otthon adó Etyek nagyközség. Az Etyeki Kúria csapatával összesen 54 hektáron gazdálkodunk öt különböző dűlőben. Az Etyeki Kúria Borgazdaság 1996 óta működik Etyeken, az Öreghegyen. Pincészetünk a hagyományok tisztelete mellett kezdettől fogva innovatív szemléletmódjával vált ismertté. Történetünk fontos mérföldköveként a borvidéken elsőként telepítettünk pinot noir szőlőt vörösbor készítéséhez. Főborászunk, Mérész Sándor (alsó képünkön) tíz éve csatlakozott a csapathoz, azóta formálja boraink egyedi stílusát, összehangolja a helyi tapasztalatokat a legújabb kutatási eredményekkel és saját nemzetközi szemléletmódjával. Szakmai munkája elismeréseként Sándor 2013 óta minden évben a „Borászok Borásza” szakmai díj ötven jelöltje között szerepel."

etyeki_k_meresz.jpgSzőlőterületeik a kezdeti 2 hektáros termőterület mára elérte az 54 hektárt. A szőlőművelés két borvidéken zajlik, az etyeki Sauvignon Blanc, Chardonnay és Pinot Noir trió, míg a soproni területeken a Kékfrankos a meghatározó szőlőfajta.

Az esten kóstolt borsor: Méthode Traditionn-elle NV, Etyeki Kúria Pinot Noir 2017, Etyeki Kúria Pinot Noir 2016,
Etyeki Kúria Pinot Noir 2015, Etyeki Kúria Chardonnay 2017, Etyeki Kúria Chardonnay 2016, Etyeki Kúria Chardonnay 2015 + a szokott falatkák.

A részvételi díj: 6.900 forint/fő. Asztalfoglalás szükséges és korlátozott.

A jelentkezést jelentkezési sorrendben és a helyek függvényében igazoljuk vissza. Visszaigazolás után a részvételi díjat utalással vagy készpénzzel lehet rendezni Borszaküzletünkben.

Foglalás: E-mail: info@veressbor.hu, telefon 06-20-3677747 vagy 06-22-311-441.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr5118104936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása