Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

A Borászok Borásza díjazottja a fehérvári Borbárban!

2023. április 23. 11:24 - Silye Sándor

boraszok_borasza_heumann.jpgA székesfehérvári Borbár újabb kihagyhatatlan Borestet kínál a nemes nedűk kedvelőinek május 3-én, 19 órától a Kossuth utca 3-ban, a Borbárban Heimann Zoltánnal az idei Borászok Borásza díjazottjával!
Borokat és a borbirtokot bemutatja: id. Heimann Zoltán az idei esztendő legjobbak legjobbja!

„Az én sorsom, hogy az akkor megélt sváb borosgazda múltat újra életre leheljem, és átmentsem belőle, amit lehet a mába” – vélekedett így idősebb Heimann Zoltán.
A magyar bor egyik legismertebb családi birtoka a szekszárdi Heimann. Saját stílusuk mögött arányos házasítások állnak, amikben bordó fajták mellett fontos szerepet kap a Kékfankos is. Válogatott szőlő, gyümölcshangsúly, magyar hordós érlelés. Sváb hagyományok, vendégszeretet, a borokban nagy élvezet és gazdag ízek.
„Gyerekkorom első emlékképei a hagyományos paraszti világból villannak fel. Az udvar a csirkékkel, disznókkal, a kalákában végzett szüret, vagy a disznóvágás megannyi izgalma és önfeledt élménye. Édesapám a termelőszövetkezetben dolgozott, míg én otthon a nagyapám szeretetében lubickolva segítettem a disznóólak takarítását, a hordók csapra verését, gyakoroltam a hébér használatát. Máig orromban érzem a kádról frissen lefejtett kadarka egész présházat betöltő utánozhatatlan illatát” emlékezett vissza a boldog gyermekkorra a díjazott borász.

heumann_borok.jpgA kóstol borsor az estén: Heimann Viognier 2022, Heimann Mammaróza Rozé 2022, Heimann & Fiai Siller 2022, Heimann & Fiai Szekszárd Kadarka 2022, Heimann Birtokbor 2020, Heimann & Fiai Bati-Kereszt Kékfrankos 2020, Heimann Barbár 2019 - és a szokott falatkák.
A részvételi díj: 7.900 forint/fő.
Asztalfoglalás: jelentkezést a jelentkezési sorrendben fogadják el. A visszaigazolás után a részvételi díjat utalással vagy készpénzzel lehet rendezni a Borszaküzletben. Utalás: e-mail info@veressbor.hu, információ: a06-20-3677747 vagy a 06-22-311-441 telefonon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr8318108656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása