Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Balaton strandételek díjátadó - Bor tour túra Silye Sándorral

2023. augusztus 19. 13:54 - Silye Sándor

Kedves Mindenki!

Az alábbi podcastot ajánljuk figyelmébe, figyelmedbe. Mindenkinek, aki szereti a finom ételeket és a szép borokat.

Balatonudvari-Fövenyesen rendezték meg Az Év strandétele verseny eredményhirdetését, díjátadó ünnepségét. E díj célja, hogy máshol is elkészíthető legyen a hazai hagyományokat, illetve a nemzetközi street food sztenderdeket megújító étel, mely alkalmas arra, hogy műfajteremtő legyen. A pikáns névválasztás izgalmasan kapcsolódik a balatoni nyárhoz és hozzájárulhat ahhoz, hogy ez az étel méltán népszerűvé válhasson.

Az idei Év strandétele a balatonalmádi strandon található Terasz bisztró Balatoni nyelves nevű, spenótos krémsajttal, paradicsommal, bazsalikommal és egy bakonyi füstölt marhanyelvvel készített házi lepénye lett, mellyel a bruschetta műfaját sikerült szerethetően újra gondolniuk. 3300 forintért önmagában komplett ebédnek vagy vacsorának is tökéletes választás és egyben bármelyik büfében könnyen elkészíthető.

 

Kardos Gábor ötletgazdával, ifjabb Bujdosó Ferenc borásszal beszélgettünk akkor és ott ételről, italról. Halgassa, hallgasd hát, gyerünk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr1818196759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása