Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

IDESÜSS! A III. Fehérvári Nagy Bormustra

2018. január 07. 21:07 - Silye Sándor

Január 13-án 17 órától a bor fehérvári ünnepe lesz a Szent István Művelődési Házban. Bár ez nem azonos a fehérvári borok ünnepével, de a III. Fehérvári Nagy Bormustra bizonyára emlékezetes esemény lesz a megyeszékhelyen... Mint volt az előző kettő is.

fancsi_vik.jpg

Fáncsi Viktória nagy erőket mozgósított, mozgósít a nemes nedű népszerűsítése érdekében. Ezt tette, amikor a Barrique Borklubot működtette, miként a téli bormustrák esetében is ezt teszi, de sokak emlékezhetnek még a nyári, Bartók téri nagy boros bulira, amikor a míves jazz hallgatása mellett lehetett szürcsölgetni a finom nedűket.

Most jön a III. Fehérvári Nagy Bormustra. Ez vajon mennyiben lesz másabb, mint volt az előző kettő?

- Az előzetes jegyeladások alapján nagy érdeklődés várható. Eredetileg úgy hirdettük meg a rendezvényt, hogy 20 borászat 100 bora lesz kóstolható, de akkora az érdeklődés a borászok részéről, hogy már 25 borkészítő ígérte jövetelét, de a megállapodás küszöbére léptünk a huszonhatodikkal, reménykedünk, hogy a Törley pezsgőgyár is eljön. A nyáron találkoztam egy remek gasztro DJ-vel, DJ Ernő Piaffal, aki remek zenéket varázsol az ételek és a borok mellé. Lesz bossanova, jazz, blues, és különleges hangulat. Ami a borvidékeket illeti öröm, hogy Fejér két borvidékéről, a Móri és az Etyek-budairól egyaránt lesznek borászok. Mórról a Geszler, a Friday Winery, a Sáfrán, az Etyek-budairól az Etyeki kúria, a Csóbor, a Vabrik, az L. Simon pincészet lesz jelen. Jó hír, hogy Tokajból jelentkezett, és eljön a Holdvölgy, Szekszárdról, Egerből, Sopronból nem jönnek, de így is összesen 12 borvidék mutatja meg magát, köztük egy külföldi, Érmellékről a Heit pincészet. A neves Villányból itt lesz a neves Gere Tamás és Zsolt, Polgár Zoltán és egy fiatal borász, Joó Tamás. Megismerkedhetnek a látogatók a mátrai, a balatoni borászokkal, a pannonhalmiakkal és a zalaiakkal egyaránt.

fancsi_1_2.JPG

Ha bor, akkor gasztronómia, és ha gasztronómia, akkor étel. Lesz, és ha lesz, mi lesz?

- Ezúttal is a Hatpöttyös étterem gondoskodik az ételekről. Tudják, kik lesznek a borászok, milyen borok várhatók, ezért a könnyebb halas falatoktól a vadpástétomig mindenféle különleges ételek várnak a látogatókra, ki, ki megtalálhatja a neki tetsző borkorcsolyát.

Egy kérdés maradt: mit remél Viki a harmadik nagy találkozótól, bormustrától?

- Azt, hogy a borkedvelők megtalálják a számításukat, és az immár hagyománnyá lett mustra idén jó előszobája lesz a jövő évi negyediknek...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr6713557175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása