Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Harmadszor is mustráltunk, most is tetszett

2018. január 16. 16:29 - Silye Sándor

Megvolt a harmadik nagy bormustra Székesfehérváron. Ekkor és ott megállapíthattuk a bor nagy igazságát, hogy a jó nedűnek ugyan sosem árt a cégér, de a jó borra mindig vevők az emberek. Ezt mutatta a sokaság, jöttek, mentek, beszélgettek, kóstoltak, ettek, ittak, és nagyon jól érezték magukat a jelen lévők. Már hogyne, hiszen kiváló borászok töltögették a poharakba a finomságokat. A Holdvölgy, a Zsirai, a Ferdinánd pincészet Tokajból, a Babarczi, a Cseri borászat Pannonhalmáról, a balatoni borászok sokasága, élükön a Borbély pincészettel kellemes ízekkel leptek meg mindenkit. Tetszettek a Mátrából jött borászok, közte a Domínium Gyöngyösről (borukat kóstolva visszavágytam katonakorom helyszínére, de persze nem egyenruhában...), de a többi mellett nem véletlenül hagytam a kóstoló végére a villányi Gere Tamás és Zsolt kitűnő nedűit, a Páratlan és a Villányi Franc borokat.

iii_feh1.jpg

 A Borbély művek borai 

 És persze ott voltak a Fejér megyeiek: Mórról a Friday Winery, a Geszler, a Sáfrán pincészet, az Etyek-budai borvidékről az etyeki Kúria Etyekről, a Csóbor, L. Simon borászat Agárdról, a Vabrik pincészet Kajászóról.

Bihari Ákos Ferdinánd ifjú borász, szintén Mádról érkezett. Jó volt hallani lelkesedését, amiatt érzett örömét, hogy borász lehet. Az általa készített két furmint, a 2016-os száraz, a 2013-as félszáraz az este meglepetését jelentették, utóbbi kifejezetten jó volt.

mad.jpg

 Bihari Ákos Ferdinánd Mádról

- Eredetileg régésznek készültem, borászként is hódolok eme vágyamnak. Aki eljön hozzám, régészeti leleteket is nézegethet borkóstolás közepette. Jellemzően furmint szőlőfajtával dolgozom, ami nem univerzálható, dűlőnként és évente más, ettől különleges és érdekes. A Szent Tamás dűlőben vannak a szőlőim, nem panaszkodhatok hát. Borászként kiélhetem a vágyaimat, megmutathatom magam, mi kell ennél több? – mondta az ifjú

A Balaton környékéről, Kötcséről érkezett a Fáncsi Hegyi Pince, szintén jó borokkal. Orbán Alexandra a Ferdinándra jellemző lendülettel mesélt magukról.

fancsi_muvek.jpg

 Orbán Alexandra Kötcse, Fáncsi Hegyi Pince

- Reduktív borokat készítünk, egy tételt kivéve. Friss, gyümölcsös borok jellemzik a munkásságunkat. Persze személyfüggő, hogy a könnyebb, vagy a testesebb borok tetszenek-e? Mi úgy véljük, hogy a könnyed nedűk jobban fogyaszthatók, hiszen néhány pohárral különösebb káros hatás nélkül lehet elfogyasztani belőlük – mondta a fiatal marketinges.

A kajáról a Hatpöttyös étterem, a zenéről DJ Ernő Piaf gondoskodott, bár a tömeg zaja kissé háttérbe szorította az utóbbit.

iii_feh4.jpg

Vabrik Ferenc és Kisari Linda Fejérből

Jó buli volt, sok jó borral, sok jó emberrel.

Folyt. köv.!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr4313580233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása