Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Ó mily sok jó bor - tehát Balaton!

2021. augusztus 15. 09:22 - Silye Sándor

dobosiak.jpg

Balaton-partiak, Balatonra látogatók, Balaton imádók figyelem! A magyar tenger is szerethető, annak ellenére, hogy nincsenek akkor hullámok, nincs akkora vízfelület, nem sós a víz annyira, mint az "igazi" tengeren", de mégis jó, mert a mienk. Lehet pihenni, kikapcsolódni, szórakozni, relaxálni.

No és kiváló, jó borokat inni. Sok helyen, sok jó borásznál, sok jó bort. Most bemutatok egyet, mindenki éljen a lehetőséggel, ha arra jár. 

Példátlan helyi összefogás és közösségi finanszírozás eredményeként nyithatott meg tavaly a Dobosi Birtkokközpont! A 90 támogató, akik egytől egyig mind törzsvásárlók és barátok, összesen 16 millió forinttal támogatta meg a Dobosi család régen dédelgetett álmát.

 A Balaton-felvidéken, a Nivegy-völgy apró falvainak egyikén, Szentantalfán tudják jól, hogy aki mer nagyot álmodni, az csodát tud alkotni. Ha megismeritek a Dobosi Birtok történetét, a Dobosi borokat, és az új Birtokközpontot, Ti is elismerhetitek, valóban nem nehéz hinni a csodákban!

A Dobosi Család húsz éve dédelgetett álma valósult meg tavaly, amikor a Nivegy-völgy  gondozott szőlői, a dombok között megbúvó falvak és a messzeségben megcsillanó Balaton aranyháromszögében 2020 őszén megnyitott a Dobosi Birtokközpont. 

- Hosszas tervezés után készült el a Birtokközpontunk, ahol nem csak a szőlőfeldolgozás történik, de komolyabb vendéglátásra is lehetőségünk nyílt. Itt kapott helyet a 9 darab 4 csillagos szobánk, ahol a vendégeink meg tudnak szállni, és itt indítottunk el egy ígéretes fine bistro konyhát is, egy neves osztrák séf vezényletével. Azt viszont fontosnak tartom megjegyezni, hogy nem szállodaként, és nem étteremként szeretnénk üzemelni, hanem egy olyan borászatként, ahol meg lehet szállni és ahol jókat lehet enni, de a lényeg mégiscsak a bor – mesélte a Balaton-felvidék egyik legújabb és legígéretesebb turisztikai célpontjáról Dobosi Győző, tulajdonos és borász.

 Ha a kikapcsolódáshoz és feltöltődéshez számotokra is fontos a jó bor, a gasztronómia és a nyugalom, látogassatok el mihamarabb a Dobosi Birtokközpontba! 

dobosiak1.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr8516659786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása