Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Thummerer Vili ’Bá legcsaládibb pincészete jön Egerből

2021. október 14. 18:15 - Silye Sándor

pulay_polett-thummerer_pincszet_es_szolobirtok.jpg

Pulay Polett, az unoka lesz a házigazda a Borbárban a Thummerer Vili 'bá csodáit bemutató esten

Nemrég volt a Lajvér Borház Székesfehérváron a Borbár vendége, október 20-án máris újabb remek est vár a finom nedűk kedvelőire a Kossuth utca 3-ban.

Az említett napon 19 órakor kezdődik a Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok Eger - A legcsaládibb pincészet bemutatkozása. A pincészetet és a borokat a Borbárban jelen lévőknek Pulay Polett - „Vili Bá” unokája mutatja be.

Nem túlzás azt állítani, hogy Thummerer Vilmos neve minden borértőnek és
borszeretőnek ismerősen cseng, és idővel egybeforrt ikonikus borával, a Vili papa cuvée-vel. Birtokukon évtizedek óta zajlik a generációváltás, már az unokáknál tartanak, ők is ott serénykednek a szőlőben, a pincében a nagypapa körül. Az egyikük, Pulay Polett pedig komoly feladatokat kapott és vállalt a borászat működésében.

A Thummerer házaspár 36 évvel ezelőtt alapította családi vállalkozását az Egerhez közeli Noszvajon. Három gyermekük, az unokák és a házastársak mindannyian részt vesznek a munkában, a birtok működtetésében, mindenki más-más területen vállal feladatot a teendőkből.

- Nagyszüleim nagyon dolgos emberek, akik mindig a jövőre és a következő
generációkra gondoltak. Nagyapám már 77 éves, de úgy dolgozik, hogy sok fiatal megirigyelné. Lassan építkeztek, minden forintot visszaforgattak a gazdaságba és egy ilyen szép, de nehéz szakmában mára sikeresek lettek. Jelenleg 110 hektáron gazdálkodunk, belföldi és külföldi díjakat nyerünk a borainkkal.  És ezt mind a nagyszülőknek köszönhetjük. A legnagyobb sikerünk mégis az szerintem, hogy majdnem minden gyerek és unoka szereti ezt a szakmát és együtt akarunk dolgozni. Nem vásárolunk fel szőlőt és nem is adunk el. Mindent feldolgozunk és palackozunk – mondta Polett.

1thumme_2.jpgAz estén kóstolt borsor az alábbi: Blanc Brut Nature, Egri királyleányka, Egri Chardonnay battonage, Egri Rozé, Egri Bikavér, Egri Bikavér Superior, Egri Bikavér Grand Superior Nagy-Egyed dűlő, Rébusz Egri Cuvée Superior, Vili Papa Cuvée.

A borokhoz illő falatkákat vörösboros marhapörkölt jelenti ezúttal.

Részvételi díj: 6900 forint/fő. A korlátozott létszám miatt a jelentkezés regisztrációhoz kötött és előre megváltott kóstoló jeggyel lehetséges a részvétel, jelentkezési határidő: 2021. október 17. A részvételt a jelentkezési sorrendben tudjuk biztosítani.
Jegyek válthatók: Borbár, Borszaküzlet, Kossuth utca.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr6116721196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása