Dekantáló

Fejér Megyei Gasztro- és Bor Blog

Az év első borestje lesz a Borbárban

2023. január 19. 08:23 - Silye Sándor

Legutóbb „tavaly” volt Borbár buli a Kossuth Lajos utca 3. szám alatt, a jól sikerült Cabernet Sauvignon-Cabernet Franc párbaj. Azóta eltelt néhány hét, és a Borbár ismét hívja a nemes nedűk barátait, mégpedig igen kiváló borász, a villányi Maul Zsolt estjére. Az időpont: február 1, szerda, 19 óra, a helyszín a szokott, Kossuth u. 3.

Ismerjék meg Maul Zsoltot, aki saját szavaival mutatja be magát, mindenkinek.maul_zsolt.jpgMindig a szívemre hallgatva keresem, kutatom a borban élő elementáris varázslatot.
Születtem 1979-ben, Siklóson. Életutamat már gyermekkoromtól a szőlő szeretete határozza meg. Szüleimtől, nagyszüleimtől tanultam a szőlő művelését, a bor készítését. Bár tanulmányaim elsősorban pénzügyi területre koncentrálódtak, mindvégig meghatározó szerepet játszott életemben a villányi borvidék. Később, már felnőttfejjel végeztem el a Teleki Zsigmond Szakképző Iskolát. Borászként dolgozom a mai napig, folyamatosan képezem magam itthon és külföldön egyaránt. A hagyományos kézműves borkészítést részesítem előnyben, felhasználva nagyszüleim és szüleim tapasztalatait, természetesen a 21. század borászati technológia alkalmazásával.
Boraim igen egyedi stílusúak, kedvenceim a francia fajták, Merlot, Cabernet Sauvignon, és a Cabernet Franc. Ezek közül is a Cabernet Franc áll a legközelebb a szívemhez. Saját Franc-om a legnagyobb büszkeségem, amely a Lator fantázianevet kapta.

A bor az egyik legjobb kifejezője az emberi léleknek. Minden megmutatkozik benne, ami maga az ember. Benne van a szíve, a lelke, megmutatkoznak a vágyai, de még az is, hogy mennyire szerethető.”

maul_zsolt_jpg1.jpgAz estén kóstolható borsor:
Dáma Irsai Olivér; Servus Rozé PN, KF; Visio KF, M; Lator CF; Seraf CS, KF, M; Hedonista Merlot; Dávid CF, CS, M; Lilla Carmenere, mindehhez az elmaradhatatlan falatkák. (Jelmagyarázat: CF: Cabernet Franc, CS: Cabernet Sauvignon, KF_ Kékfrankos, M: Merlot, PN: Pinot Noir)

A részvételi díj: 8900 Ft/fő. Asztalfoglalás szükséges és korlátozott. Jelentkezést a jelentkezés sorrendjében áll módunkban elfogadni és a helyek függvényében visszaigazolni. Visszaigazolás után a részvételi díjat utalással vagy készpénzzel lehet rendezni a Borszaküzletünkben vagy a Borbárunkban január 28.-ig.
Foglalás e-mailben info@veressbor.hu/, vagy a 06-20-3677747 és a 06-22-311-441 telefonon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekantalo.blog.hu/api/trackback/id/tr4418029538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása